Verkkokursseilta virtaa työhön

Joko olet kokeillut kouluttautumista verkossa? Kuluvana vuonna moni on joutunut pakon edessä tutustumaan verkkokokouksiin ja verkkotyöskentelyyn. Kaikille verkko ei ole omin ympäristö toimia, mutta kokeilemalla ja tekemällä voi huomata, että kyllä sielläkin pystyy paljon tekemään. Eikä verkossa työskentely tai opiskelu ole kovin vaikeaa, kun pääsee alkuun.

Tarjonnassamme on paljon verkkokursseja. Tämä ei johdu vain Korona-pandemiasta, vaan pystymme näin tarjoamaan sellaisia koulutuksia, joita ei muutoin voitaisi Savonlinnassa järjestää. Tänä syksynä verkossa pääsee mm. harjoittelemaan motivoivan keskustelun menetelmää. Lisäksi 2. asteen opettajat ja ohjaajat voivat kehittää ohjaustaitojaan, viestintävastaavat pääsevät hiomaan kriisiviestinnän taitojaan ja itsensä johtamisesta kiinnostuneet vahvistamaan keinojaan muuttuvien tilanteiden hallinnassa. Myös tietosuojavastaavan peruskoulutukseen pääsee mukaan tänä syksynä.

Verkkokursseillamme pärjää tavallisilla tietokoneen käyttötaidoilla. Koulutuksiin ilmoittautuneille lähetetään aina osallistumisohjeet. Ohjeista käy ilmi verkko-osoite, josta pääsee mukaan. Lisäksi kerrotaan, millaisia asioita koulutuksen aikana tullaan tekemään ja mitä laitteita ja sovelluksia käytetään. Koulutuksissa käytettävät laitteet tarkoittavat yleensä verkkoyhteydessä olevaa tietokonetta tai mobiililaitetta, kaiuttimia ja mikrofonia. Sovellukset puolestaan ovat tavallisia, yleensä useimmilla jo käytössä olevia tai vähintään verkosta maksuttomasti ladattavia – pois lukien tietysti koulutukset, joiden varsinainen sisältö on jonkin eritysohjelmiston käytön opettelu.

Lähtisitkö opiskelemaan verkossa? Tutustu täydennyskoulutuksiin koulutuskalenterissamme, ja valitse omasi.

P.S. Suuri osa avoimen yliopiston opinnoista on myös verkkokursseja. Kurkkaapa niitäkin!