Venäläinen Savonlinna –historialuento 16.3.

Viime keväänä Savonlinnan historiasta kertovan luentosarjan viimeinen luento jäi Korona-pandemian takia pitämättä. Luento järjestetään nyt verkkoluentona tiistaina 16.3.2021 klo 18.00–20.00.

Lukuvuoden 2019–2020 luentosarja Savonlinnan historiasta oli Savonlinnan kesäyliopiston, Museoviraston Olavinlinnan-yksikön, Savonlinnan maakuntamuseon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n muodostaman työryhmä järjestämä. Sarjan viimeinen luento, joka päästään pitämään ensi viikolla, kertoo venäläisitä vaikutteista Savonlinnassa 1700-luvun puolivälistä nykypäivään. Venäläisen Savonlinnan juuret ulottuvat Turun rauhaan 1743, jolloin kaupunki ja sitä ympäröivä alue siirtyivät Venäjän keisarikunnalle. Kaupungin ja sen ympäristön venäläisyys liittyi ennen muuta sotaväkeen ja kauppiaisiin ja 1800-luvun lopulta lähtien myös matkailijoihin, jotka viettivät aikaansa Savonlinnan Casinolla ja Punkaharjun Valtionhotellissa. Suomen itsenäistymisen myötä yhteydet Neuvosto-Venäjälle katkesivat ja avautuivat uudelleen vasta Neuvostoliiton romahdettua 1991.

Luennon kesto on 2 tuntia, ja sen pitää dosentti Jyrki Paaskoski. Luento järjestetään verkkoluentona ja luentolinkin saadakseen on ilmoittauduttava kotisivuillamme. Osallistumismaksu luennolle on 5 €. Ilmoittautuneille lähetetään luentolinkki ja osallistumismaksulasku automaattisesti. Ilmoittautuneet voivat katsoa luennon myös tallenteena, joka on katsottavissa luennon jälkeen 5.4.2021 saakka.

Ilmoittautuminen Venäläinen Savonlinna –historialuennolle koulutuskalenteristamme.