Uusi it-alan korkeakoulutusväylä Savonlinnassa

Savonlinnassa on tammikuusta 2021 alkaen tarjolla uusi it-alan korkeakoulutusväylä. Jyväskylän yliopistoon johtavissa väyläopinnoissa on tarjolla viisi opintojaksoa Jyväskylän informaatioteknologian avoimesta yliopistosta: Digitaalisen osaamisen perusteet, tietokone- ja tietoverkot työvälineenä, Web-julkaiseminen, ohjelmointi sekä tietoverkot. 15–16 opintopisteen kokonaisuuden suorittamisella aukeaa mahdollisuus päästä Jyväskylän yliopiston kandidaatti- ja maisteriopintoihin.

Väylän taustalla on Arko-hanke, joka tarjoaa alueellisesti räätälöityjä korkea-asteen opintoja. Hankkeessa tarjotaan täysin maksuttomia korkea-asteen opintoja muun muassa alueen yritysten työntekijöille ja toisen asteen opiskelijoille. Opinnoilla tuetaan osaavan työvoiman saatavuutta alueen yrityksille, tavoitellaan kilpailukyvyn parantamista sekä uuden liiketoiminnan syntymistä, kerrotaan tiedotteessa.

Toisen asteen datanomit ja lukiolaiset ovat myös yksi hankkeen iso kohderyhmä, jos tietotekniikka-ala kiinnostaa.

Omaa osaamista voi parantaa näillä opinnoilla, vaikkei lähtisikään Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan. Puhtaasti tietotekniikan oppimisen lisäksi opintoja voi hyödyntää kaikilla toimialoilla. Saavutetun osaamisen avulla tietoteknisiä ratkaisuja voidaan kehittää vaikkapa terveydenhuoltoon tai ilmastonmuutoksen ehkäisyyn.

Ennakkoilmoittautuminen väyläopintoihin on alkanut. Ilmoittautua voi täältä.

Hanketta toteuttavat Savonlinnan kesäyliopisto ja Jyväskylän yliopiston It-tiedekunta. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 ohjelma, Savonlinnan kaupunki ja Itä-Savon yliopistosäätiö. Lue lisää ARKO-hankkeesta kotisivuiltamme.