Tule laulamaan kevyttä musiikkia – tai säestämään mykkäelokuvia

Savonlinnassa on helmikuussa tarjolla kaksi mielenkiintoista, erilaista musiikin kurssia: Kevyen musiikin laulukurssi ja Mykkäelokuvamusiikin workshop.

Kevyen musiikin laulukurssi on tarkoitettu niille, jotka harrastavat laulua, erityisesti suomalaisen tangon tai muun kevyen musiikin tulkintaa. Kurssi tarjoaa oppeja tekstilähtöiseen fraseeraukseen ja yleensäkin tyylinmukaiseen rytmitykseen. Jokainen kurssilainen saa itse valita, minkä laulun haluaa kurssipäivän aikana hioa huippuunsa.
Lue tästä lisää Kevyen musiikin laulukurssista.

Mykkäelokuvamusiikin workshop on tarkoitettu kaikille musiikin harrastajille. Workshopiin voi osallistua passiiviopiskelijana tai aktiiviopiskelijana. Passiiviopiskelija pääsee oppimaan mykkäelokuvasäestämisen perusteista, tyyleistä, historiasta ja toimijoista Suomessa, ja nauttimaan mykkäelokuvista ja niiden improvisoiduista säestyksistä. Aktiiviopiskelija saa lisäksi yksityistunteja, joissa käydään läpi jokaisen luontaista sävelkieltä, ja opiskelija saa vinkkejä ja työkaluja tyylinsä kehittämiseksi elokuvasäestyksiksi. Jokaiselle aktiiviopiskelijalle valitaan oma mykkäelokuva, jonka he kurssin lopuksi säestävät oikealle yleisölle.
Lue tästä lisää Mykkäelokuvamusiikin workshopista.

Kuva: Marilyn Monroe esiintyy sotilaille. CC0 Public Domain