Peruttu: Torstai on toivoa täynnä – toivoseminaari. Seminaari siirtyy koronarajoituksen vuoksi myöhempään ajankohtaan

Seminaarille haetaan uutta aikaa, tulevaisuudesta, kunhan koronapandemiatilanteen helpottaessa pystymme järjestämään tapahtuman.

Mitä toivo merkitsee sinulle?  Tarvitaanko sitä? Mitä tapahtuisi, jos sinulla ei olisi toivoa henkilökohtaisessa elämässäsi, työssäsi? Miten ylläpitää ja vahvistaa toivoa itsessä ja lähimmäisissä?
Näitä kysymyksiä pohditaan yhdessä toivon olemukseen syventyneiden alustajien kanssa toivo-seminaarissa.

Seminaari on suunnattu sosiaali-ja terveydenhoitoalan, yritysten, yhteisöjen, kirkon ja julkisen sektorin esimiehille, työntekijöille sekä vapaaehtoistyöntekijjöille, jotka kohtaavat asiakkaidensa toivottomuutta ja näköalattomuutta, ja jotka haluavat löytää keinoja luoda toivoa ja uskoa tulevaisuuteen. Osallistua voi myös ihan mielenkiinnosta teemaan.

Seminaari ja konsertti sopivat mainiosti vaikka henkilöstön työhyvinvointipäivän ohjelmaksi!

Luento- ja keskustelutilaiduusen alustajat:

Kouluttaja, psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio:
Voimana toivo

Toivon tiedetään tutkitusti olevan keskeinen perusvoimavara sekä hyvänelämän rakentumisessa että olennainen tekijä raskaiden aikakausien läpikäymisessä ja niistä toipumisessa. Toivon keskeisiä rakenteita ovat kohtuulliset
ja inhimilliset tavoitteet, 

tunteiden käsittelytaito, inhimillisen ja toivorikkaan vuorovaikutuksen ja ihmissuhteiden keinot sekä elämän tarkoituksen ja merkityksellisyyden tietoinen kohdentaminen. Toivoa voidaan välittää myös yhteiskunnallisessa ilmapiirissä käsittelemällä sekä epätoivon että toivon näkökulmia avoimesti ja inhimillisesti.

Maaret kallion kuva
Rovasti Toivo Loikkanen: Toivo ajassa ja ikuisuudessa
– näkökulmia kristillisen uskon yhteen perushyveeseen

Toivo on yksi kristinuskon kolmesta perushyveestä, jotka ovat usko, toivo ja rakkaus. Miten kristillisen uskon näkökulmasta ajatellaan toivosta ja sen merkityksestä. Onko se vain hurskaita toiveita tai hurskastelevaa toivoa – vai jotakin muuta?

Toivo Loikkanen ja Kerimäen kirkko
FT, dosentti, erikoissairaanhoitaja Jari Kylmä:
Toivon vahvistaminen johtamistyössä

Jari Kylmä kertoo toivon merkityksestä esimiestyössä. Hän on tutkinut erityisesti toivon merkitystä hoitoalalla.

Haavekuvia-konsertti

Seminaarin jälkeen on mahdollisuus osalistua Aarne Pelkosen Haavekuiva-konserttiin Savonlinnan tuomiokirkossa klo 18.30

Aarne Pelkosen Haavekuvia-konsertti pohjautuu vuonna 2019 ilmestyneelle saman nimiselle levylle, jonka punaisena lankana on suomalaiset laulelmat vanhojen runoilijamestareiden teksteihin. Mukana on rakastettuja klassikoita uusin sovituksin, kuten Nocturne ja Maailma on kaunis, sekä aivan uusia sävellyksiä.Aarne musisoi konsertissa tunnettujen ja taitavien muusikkojen, Jukka Perkon, Marzi Nymanin ja Seppo Kantosen kanssa.

Seminaarin yhteydessä ostettuna konserttilipun hinta on 25 € (norm 35 €).