Tietosuojavastaavalle varmuutta peruskoulutuksella

Keväällä 2018 voimaan tulleen GDPR-lainsäädännön seurauksena kaikissa työyhteisöissä tuli kiinnittää aiempaa enemmän tietosuojakysymyksiin ja tietoturvaan. Säädöksissä asetettiin myös kriteerit organisaation tietosuojavastaavan nimeämiseksi.

Vaikka laki on ollut voimassa jo jonkin aikaa, aina tietosuojaa ei ole saatu rakennettua riittävälle tasolle. Tietosuojaan liittyviä asioita ovat tietysti tutut laitteiden ja sovellusten turvallinen käyttö, mutta erityisesti GDPR kiinnittää huomiota henkilötietojen käsittelyyn. Organisaatiossa kaikkien olisi syytä tietää, mikä henkilötietojen käsittelyssä on sallittua, tarpeellista ja oikein. Organisaatiossa on lisäksi hyvä olla selvillä, miten toimitaan tietoturvaloukkauksen sattuessa.

Joko teillä on asiat kunnossa? Jos teille on nimetty aivan tuore tietosuojavastaava, tai olet juuri ottanut tehtävän vastaan, lyhyestä koulutuksesta voisi olla nyt apua. Tietosuojavastaavan peruskoulutus (2 op) –verkkokurssilla selviää, mitä kaikkea nimetyn tietosuojavastaavan tehtäviin kuuluu ja miten niitä tehtävä hoidetaan. Koulutuksessa tietosuojavastaavat paitsi saavat tarvittavat tiedot tehtävänsä hoitamiseksi, myös luovat kehittämistehtävän muodossa oman tehtäväkuvauksensa.

Jos koulutus vaikuttaa tarpeelliselta, kannattaa lukea tarkempi kuvaus Tietosuojavastaavan peruskoulutus (2 op) –verkkokurssin sisällöstä koulutuskalenteristamme!