Taitava Me kouluttaa vapaaehtoisia Anna mie autan -paikallistietäjiä

Kymmenen vuotta sitten Savonlinnassa järjestetty Anna mie autan -paikallistietäjäkampanja herää uudestaan henkiin Taitava Me -hankkeen avulla. Taitava Me -hanke tarjoaa nuorille loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan Savonlinnan seudun paikalliskulttuuriin, historiaan ja luontoon sekä vapaaehtoistyöhön kesän matkailusesongissa Anna mie autan -hengessä. Tunnuksella #unelmakesä21 kulkeva kampanja käynnistyy toukokuussa risteilyllä Saimaalle. Risteilylle ja koko kampanjaan osallistuminen on nuorille täysin maksutonta. Ilmoittautuminen on juuri avattu Taitava Me -hankkeen kotisivuilla.

Kesäkuussa kampanjassa on luvassa koulutus, jonka aikana osallistuvat saavat tietoja ja taitoja vapaaehtoisena matkailijoiden auttajana toimimiseen. Heinäkuussa harjoitellaan matkailijoiden kohtaamista toimimalla joitakin tunteja vapaaehtoisena auttajana, oman kiinnostuksen ja lähtökohtien mukaan. Koulutukseen osallistujat suunnittelevat ja ideoivat käytännön tekemisen yhdessä Taitava Me -hankkeen työpajakoordinaattorin kanssa. Vapaaehtoisena toimiminen voi tarkoittaa muun muassa Savonlinna-tiedon jakamista matkailijoille ja suunnan näyttämistä eksyneille.

Taitava Me -tiimin tarkoituksena on kehittää paikkakunnalle uutta nuorten vapaaehtoistoimintaa ja tarjota mielekästä tekemistä kesän aikana. #unelmakesä21 -kampanjassa tehdään yhteistyötä Savonlinna Live2! -hankkeen kanssa. Kampanjan aikana tarjotaan nuorille paitsi uusia kokemuksia ja elämyksiä, myös mahdollisuus oppia uutta, tutustua uusiin ihmisiin ja luoda verkostoja.

Lisää tietoa unelmakesästä ja koko Taitava Me -toiminnasta: https://taitava.me/tapahtumat/

Taitava Me -hanketta rahoittavat Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus / ESR-Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 -ohjelma ja Savonlinnan kaupunki.