Sukututkimuskursseja verkossa

Syksyn sukututkimuskurssit johdattavat uusiin tapoihin täyttää aukkoja suvun historiassa. Isoisää etsimässä –kurssilla esi­tel­lään eri­lai­sia me­ne­tel­miä iso­isän löy­tä­mi­sek­si, oli­pa iso­isä sit­ten lähi­su­ku­lai­nen tai muu­ta­man suku­pol­ven ta­kaa ole­va iso­isä. Ai­kai­sem­paa suku­tut­ki­mus­ko­ke­mus­ta et vält­tä­mät­tä tar­vit­se, vaan tutkimuksen voi aloittaa tästä: tutustutaan isyyttä ja elatusvelvollisuutta koskeviin arkistolähteisiin eri ajoilta, ja geneettisen sukututkimuksen DNA-testeihin.

Henkikirjojen käyttö sukututkimuksessa –kurssilla puolestaan opitaan, miten on mahdollista päästä tutkimaan henkikirjoja, jos muut tutkimus lähteet on jo käytetty tai suvun kirkonkirjat ovat aikoinaan tuhoutuneet.

Terapeuttinen sukupuu auttaa ymmärtämään omia, perheen ja suvun tapoja toimia. Kurssilla tutustutaan suvun ihmisiin ja heidän elämäntarinoihinsa, ja opiskellaan terapeuttisen sukupuun tekemistä. Sukupuun avulla voi nähdä ja löytää voimavaroja sekä tunnistaa taakkoja, joista on hyvä päästä irti.

Lisätietoa näistä verkkokursseista löytyy TÄÄLTÄ.