Ravitsemus ja liikunta

Ravitsemuksen ja liikunnan tärkeyden hyvinvoinnille tietävät kaikki, mutta syvällisempää kokonaistietoa aiheesta ei välttämättä saa helposti. Liikuntaan ja ravitsemukseen liittyvien ohjeiden, näkemysten ja vaatimusten viidakossa ainakin valmentajien, ohjaajien ja urheilijoiden kannattaisikin perehtyä tutkittuun tietoon ravitsemusfysiologista. Avoimen yliopiston Ravitsemus ja liikunta –kurssi soveltuu hyvin myös kaikille muille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Kurssilla opitaan määrittelemään eri liikuntamuotojen, liikunnan määrän ja tehon, iän ja erityistilanteiden asettamat ravitsemusfysiologiset vaatimukset. Lisäksi tunnistetaan urheilijan ravitsemusohjauksen kannalta keskeiset liikunnan aiheuttamat ravitsemukselliset vaatimukset ja haasteet.

Liikuntaan liittyvän ravitsemusfysiologian lisäksi opiskellaan erilaisten ravintoon liittyvien tekijöiden keskeisimmät vaikutukset terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Ylipaino-ongelmaa käsitellään sekä kansanterveyden näkökulmasta, että määrittelemällä keskeiset asiat laihdutuksessa ja painonhallinnassa. Kaiken tavoitteena on, että kurssin suoritettuaan osallistuja osaa soveltaa tietoja käytännössä.

Kiinnostaisivatko verkko-opinnot? Lue lisää Ravitsemus ja liikunta –kurssista koulutuskalenteristamme!