Etusivu > Opiskelijalle > Opiskelu avoimessa yliopistossa

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Avoin yliopisto-opetus on kaikille avointa yliopistotasoista opetusta, johon voi pääsääntöisesti osallistua iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Kesäyliopisto tarjoaa tukea avoimen yliopiston opiskeluun. Kesäyliopisto järjestää

  • mahdollisuuden osallistua etäluentoihin kesäyliopiston tiloista käsin, yhdessä muiden paikallisten opiskelijoiden kanssa
  • paikallisia opintopiirejä
  • tentit kesäyliopistolla, jolloin vältyt matkustamiselta yliopistopaikkakunnalle.

Opetus vastaa laajuudeltaan ja vaatimuksiltaan kunkin emoyliopiston opetusta. Opiskelu avoimessa yliopistossa etenee valitsemasi opintojakson ohjeiden mukaisesti. Tarkat tiedot löytyvät kunkin opintokokonaisuuden/-jakson alta Opintopolusta. Joillekin opintojaksoille osallistumisen ehtona on edeltävien opintojaksojen tai opintokokonaisuuden hyväksytty suoristus.

Avoin yliopisto-opetus on maksullista. Kesäyliopiston avoimen yliopiston opintoihin osallistuminen edellyttää kesäyliopistoon ilmoittautumista ja opintomaksun suorittamista. Opintomaksujen suuruudet näet opetusohjelmista. Opintomaksu koostuu kahdesta osasta, kesäyliopiston perimästä osuudesta ja avoimen yliopiston perimästä osuudesta. Koulutuskuvauksessa oleva kurssimaksu sisältää molemmat osuudet. Maksukäytäntö vaihtelee emoyliopistoittain, tarkemmat tiedot löytyvät koulutuskuvauksista.

Tavoitteellisesti opiskellen, suorittaen riittävästi avoimen yliopiston opintoja, opiskelijalla on mahdollisuus hakea yliopistoon varsinaiseksi tutkinto-opiskelijaksi. Opiskeluoikeus myönnetään suoritettujen opintojen määrän, opintomenestyksen ja/tai valintakokeen perusteella. Avoimen väylän opiskelijakiintiöt ja hakukelpoisuuden ehdot vaihtelevat yliopistoittain ja oppiaineittain. Tarkempia tietoja väyläasioista saa kyseisen avoimen yliopiston sivuilta.