Etusivu > Musiikkikesä

Musiikkikesä

Savonlinnan kaupungin kesäkauden ainutlaatuisuus, kulttuuri- ja matkailutarjonta, ohjaa Savonlinnan kesäyliopiston kesäajan toimintaa.  Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Savonlinnan Musiikkiakatemia, Savonlinnan Oopperajuhlat ja seudun kulttuuriyhdistykset. Itäsuomalaista taideyhteistyötä tehdään lisäksi Nurmeksen Kesäakatemian kanssa.

Musiikin ammattilainen, harrastaja tai musiikista nauttija, alta löydät musiikkitarjontamme. Tutustu ja tule mukaan!

Savonlinnan Musiikkileiri

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää joka kesä musiikkileirin, joka on tarkoitettu lapsille, nuorille ja aikuisille. Leiriviikko mahdollistaa intensiivisen oppimisjakson ja tarjoaa erinomaisen tilaisuuden hioa omaa osaamistaan ja jakaa kokemuksia muiden kanssa orkestereissa, kuorossa ja muissa yhtyeissä. Harjoittelun lisäksi ohjelmaan kuuluu pitkin viikkoa järjestettyjä opiskelijakonsertteja. Leiri huipentuu sunnuntaiseen päätöskonserttiin.

Tutustu leirin ohjelmaan ja opettajiin tästä.

Savonlinnan Musiikkiakatemia

Savonlinnan Musiikkiakatemia on kansainvälisesti ainutlaatuinen musiikin korkeakoulutuksen yksikkö. Sen tehtävänä on toimia edelläkävijänä oopperan, liedin ja kamarimusiikin koulutuksessa. Savonlinnan Musiikkiakatemian mestarikurssitarjonta on ollut osa Savonlinnan kesäyliopiston koulutustarjontaa jo vuodesta 2004.

Savonlinnan kesäyliopisto toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopisto-opetuksen yhteistyökumppanina Itä-Suomessa. Musiikkiakatemian mestarikurssit on vuodesta 2015 alkaen hyväksytty osaksi Sibelius-Akatemian opetussuunnitelmaa ja opiskelijat voivat halutessaan rekisteröityä avoimen yliopiston opiskelijoiksi ja saada Sibelius-Akatemian todistuksen suoritetuista opintopisteistä.

Tutustu Savonlinnan musiikkiakatemiaan ja sen kurssitarjontaan tästä.

Nurmeksen Kesäakatemia

Nurmeksen kesäakatemia järjestää mestarikonsertteja ja soitinopetusta edistyneille soittajille kesäisessä Nurmeksessa. Viikon kestävä tapahtuma kokoaa eri soitinten taitajat harjoittelemaan yhdessä soittamisen taitojen lisäksi musiikin teoriaa, esiintymistä ja kehonhallintaa. Nurmeksen kesäakatemian koulutus on osa Savonlinnan kesäyliopiston koulutustarjontaa. Osa Nurmeksen kesäakatemian kursseista toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kanssa.

Tutustu Nurmenksen kesäkatemiaan ja sen kurssitarjontaan tästä.

Oopperajuhlien teosesittelyt

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa teosesittelyt. Vierailevat esittelijät kertovat illan oopperasta ja esittelyn jälkeen yleisö pääsee kysymään ja keskustelemaan aiheesta. Tule kuulemaan tarinoita ja tietoa oopperoiden takaa ja syvennä omaa oopperakokemustasi esittelyn avulla!