Mitä on TRE® -jumppa?

TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) on helppo liikesarja, jonka avulla voi rentouttaa elimistöä. Stressiä ja jännitystä purkavan jumpan kautta kehossa käynnistyy luonnollinen tärinä. Tärinäjumppa on tarkoitettu itsehoitoon perusterveille, ja aluksi sitä harjoitellaan ohjaajan opastuksella. Myöhemmin sitä voi tehdä omatoimisesti kotona.

Alkukantaista vapinaa ilmenee kaikilla nisäkkäillä, esimerkiksi koirilla. Säikähdettyään ne tärisevät stressin pois. TRE-menetelmä perustuu ihmisen biologiseen kykyyn palautua kesken jääneestä taistele, pakene tai jähmety -vasteesta. Tärinä rentouttaa kireitä lihaksia, lihaskalvoja ja hermostoa. Vapinaa säätelee aivorunko. Säännöllisesti harjoitettuna TRE lisää itsetuntemusta, mikä auttaa tekemään parempia valintoja elämässä.

TRE®-koemaistiaiset Savonlinnan kesäyliopistolla jakaantuvat teoriaan, harjoitukseen ja loppukeskusteluun. Lauantaipäivän aikana opit menetelmästä oleellisimmat perusasiat. Syvemmälle tärinäjumppaan pääsee perehtymään syksyllä 2021, jolloin alkaa Tre®-ohjaajakoulutus.

Tärise stressi pois – tule TRE®-alkeiden koemaistiaisiin! Aamupäivän ryhmä on jo täynnä, mutta ilmoittaudu mukaan TRE®-alkeden iltapäiväryhmään 12.12.2020.