MetsänTietäjä – lasten tiedeleiri tulee taas

Kesä näyttää lupaavalle leirien suhteen. Toivotaan, että korona edelleen hellittää ja kesäkuussa päästään tieteilemään ja taiteilemaan MetsänTietäjä2021 -päiväleirille 21. – 24.6. Leirillä on edellisten kesien tapaan luvassa rentoa olemista, kevyttä metsäaiheista tieteilyä ja vapaata taiteilua. Tämän kesän erityisenä tutustumien aiheena on hiili. Hiilen olemasta tutkitaan tieteellisesti ja taiteellisesti, lähiluonnossa retkeillen ja puumateriaalia testaillen.

Ohjeellinen ikä leirin osallistujille on 6-12 vuotta. On leirillä ollut mukana myös hiukan isompia tieteilijöitä, jotka eivät ole malttaneet jäädä kesäkivasta pois ikärajan tultua vastaan. Monet siis tulevat leirille aina uudestaan, niin kivaa siellä on. Mutta mukaan mahtuu kyllä uusiakin tieteilijänalkuja!

Leirin tukikohta on Linnalan kuvataidekoulun luokka Puistokadulla, ja siletä käsin tehdään yhdessä retkiä sopiviin tutustumispaikkoihin. Leirillä huolehdimme, että leiriläiset muistavat pitää etäisyyttä toisiinsa ja huolehtivat käsihygieniasta, ja muistutamme oikeista tavoista yskiä ja aivastaa.

Kaipaako tieteestä tai taiteesta kiinnostunut kesälomalainen tekemistä? Lue lisää leiristä koulutuskalenteristamme!