Mentaalivalmennus – mitä se on?

Mentaalivalmennus on asiakkaan – valmennettavan – ajatteluprosessien kehittämistä kohti uusia, konkreettisia ja parempia ajatus- ja toimintamalleja. Se on mielen ohjattua harjoittamista valmennettavan tavoitteiden suunnassa. Parhaimmillaan mentaalivalmennuksella edistetään valmennettavan keskittymiskykyä, tunteiden säätelyä, stressinhallintaa, resilienssitaitoja ja viisaan mielen tietoisia päätöksentekoprosesseja. Sillä ehkäistään uupumista ja edistetään toipumista sekä parannetaan vuorovaikutustaitoja ja mentalisaatiokykyä. Yksi mentaalivalmennuksen olennainen fokus on tasapainoisen elämän vaaliminen siten, että balanssi eri elämänalueiden välillä säilyy.

Mentaalivalmennuksen opit ovat tärkeitä myös jokaisen ihmisen itsensä kehittämisessä ja hyvän elämän saavuttamisessa. Toukokuussa 2021 alkavassa Mentaalivalmentaja 20 op -koulutuksessa sekä osallistujan ohjaustavat, että hänen itsensä johtamisen tavat kehittyvät. Koulutuksessa paneudutaan mielen hyvinvoinnin edistämisen tapoihin ja ohjattavien potentiaalin löytämiseen ja hyödyntämiseen menestystä ruokkivalla tavalla. Viitekehys on voimavarakeskeinen ja osallistujat kokeilevat valmennettavien kanssa tehtäviä harjoitteita myös omakohtaisesti. Koulutus onkin tarkoitettu henkilöille, joilla on jo omia asiakkaita, esimerkiksi urheiluvalmentajille, johtajille, ohjaustyötä tekeville, personal trainereille…

Jos positiivisesta psykologiasta, mentaalivalmennuksesta tai ratkaisukeskeisistä menetelmistä olisi sinulle hyötyä, lue lisää Mentaalivalmentaja 20 op –koulutuksesta koulutuskalenteristamme. Koulutuksessa käsitellään uskomattoman paljon erilaisia menetelmiä, työstetään aiheita vertaisryhmissä ja reflektoidaan kirjallisuutta. Ota haaste vastaan ja tule mukaan huikeaan oppimisen vuoteen!