Lasten TiedeTaideleirit kesällä 2020

Perinteiset ja pidetyt TiedeTaideleirit lapsille järjestetään myös kesällä 2020. Ajankohtaa on myöhäistetty loppukesään, isompien lasten BioTietäjä-päiväleiri pidetään 27. – 31.7.2020 ja pienemmille sopiva MetsänTietäjä –päiväleiri 3. – 7.8.2020.

Koska leirien sisältöjen toteuttaminen etäopetuksena, saatikka toiminnan järjestäminen verkon välityksellä, ei olisi mielekästä, järjestämme leirit perinteisesti yhdessä kokoontuen. Tietysti huolehdimme, että opetustiloissa on mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiin, ja että käsihygieniasta huolehtiminen onnistuu joko vesipisteellä tai käsidesiä käyttämällä. Valvomme turvallisuussääntöjen noudattamista ja muistutamme lapsia oikeista tavoista yskiä ja aivastaa.
Leireille ei saa osallistua sairaana tai koronavirustartunnalle tyypillisten oireiden ilmaantuessa.

BioTietäjä-päiväleiri on 8-16 –vuotiaille lapsille ja nuorille tarkoitettu tutustumisretki erilaisiin luonnon ilmiöihin.  Leirillä yhdistellään taidetta ja taidetta ja siellä pääsee taiteilemaan, suunnittelemaan ja tekemään pieniä tutkimuksia mm. mikrobeilla, kasveilla, sienillä ja erilaisilla biomateriaaleilla. Leirillä mm. tehdään ympäristötaidetta ja keksitään yhdessä erilaisia ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

MetsänTietäjä –päiväleiri on tarkoitettu 6-12 –vuotiaille luonnonystäville. Leirillä tutustutaan erilaisiin luonnon ilmiöihin tiedettä ja taidetta yhdistellen. Leirillä pääsee taiteilemaan, suunnittelemaan ja tekemään pieniä tutkimuksia mm. mikrobeilla, kasveilla, sienillä ja erilaisilla biomateriaaleilla. Leirillä tehdään myös mm. ympäristötaidetta ja keksitään yhdessä erilaisia ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Metsätietoutta opitaan myös Luston tarjoamien mahdollisuuksien avulla.

Tutustu leireihin Lapset & nuoret –sivulla!