Ikääntyneille suunnatut koulutukset siirtyvät myöhemmäksi

Valtioneuvosto on torstaina 12.3. suositellut, että koronavirustartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat. Tästä syystä teemme seuraavat muutokset koulutuksissamme:

Geronet -digikoulutukset
Savonlinnan kesäyliopistossa on keväälle 2020 suunniteltu Geronet-hankkeessa digikoulutusta sekä digiklinikoita ikääntyville. Nämä perutaan ainakin 17.4.2020 saakka. Koulutuksille etsitään uudet ajankohdat syksylle 2020. Pääsiäisen jälkeen arvioidaan, voidaanko loput huhti-toukokuulle suunnitellut Geronet-koulutukset järjestää. Tästä tiedotetaan erikseen.

Verkkovälitteiset luennot
Kesäyliopisto on välittänyt Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston, Helsingin yliopiston Studia Generalian, ja Mielen hyvinvointia -luentosarjojen verkkovälitteisiä luentoja.  Helsingin yliopiston Studia Generalia-luentosarjan viimeinen luento on peruttu. Muiden luentojen välittäminen kesäyliopistolla keskeytetään 17.4.2020 saakka. Pääsiäisen jälkeen arvioidaan, voidaanko kevään loput luennot välittää normaalisti. Mielen hyvinvointia  -luentoa voi seurata omalta koneelta verkossa. Selvittelemme mahdollisuutta seurata Ikääntyvien yliopiston luentoja kotikoneelta. Tiedotamme tästä www-sivuillamme www.savonlinnankesayliopisto.fi

Savonlinnan Historia
Savonlinnan historia -luentosarjan viimeinen luento, Venäläinen Savonlinna, siirretään myöhempään ajankohtaan. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Muut koulutukset keväällä 2020
Muiden koulutusten osalta tiedotamme koulutuksiin ilmoittautuneita. Koulutuksiin ilmoittautuneiden toivotaan jäävän matalalla kynnyksellä pois koulutuksesta, jos heillä on flunssaoireita, tai he tai heidän läheisensä ovat olleet epidemia-alueella tai kontaktissa koronapotilaan kanssa. Osallistumisen 16.3.-31.5. alkaviin koulutuksiin voi sairaustapauksissa peruuttaa maksutta.

Itä-Suomen yliopiston etätenttejä voi edelleenkin tehdä Savonlinnan kesäyliopistossa.

Asiointi kesäyliopistossa
Palvelemme asiakkaita 17.4.2020 saakka vain puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja:
rehtori Hanna-Riikka Karjalainen
hanna-riikka.karjalainen@savonlinnankesayliopisto.fi
044 7730 996

tai kesäyliopiston toimisto
044 7730 998