Hyvinvointia koiralle – koirahieronnan perusteita

Lenkkikaveri, harrastuskaveri, työkaveri. Koira voi olla monessa roolissa, mutta aina sen hyvinvointi on omistajalle tärkeä. Ravitsemus ja liikunta ovat hyvinvoinnin peruskiviä myös lemmikillä. Liikunnan lisänä koira voi tarvita lihashuoltoa varsinkin, jos koira tekee raskasta työtä tai joutuu liikkumaan hankalissa oloissa – vaikkapa liukastelemaan jäisillä kaduilla. Koirahieronnalla voidaan ehkäistä vammojen syntymistä, parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.

Hyvinvoiva koira –kurssilla perehdytään koiran hyvinvoinnin tukemiseen lihashuollon ja ravitsemuksen keinoin. Kurssilla opitaan perusasioita koiran rakenteesta, lihaksistosta ja ruokinnasta, sekä koiran kotihieronnan perusteet ja milloin koiraa on turvallista hieroa ja milloin ei. Kurssilla opit myös havainnoimaan tilanteita, jolloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kurssilla harjoitellaan koiran hieromista käytännössä rauhallisten harjoituskoirien kanssa. Myös kuunteluoppilaana voi osallistua, jos haluaa tehdä hierontaharjoitukset omassa rauhassa myöhemmin.

Kouluttajina ovat paikalla eläinfysioterapeutti Elina Nuutinen ja koirahieroja Sonja Mehtonen.

Lue lisää