Etusivu > Courses > Valtiosääntöoikeus (5 op)

Valtiosääntöoikeus (5 op)

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Valtiosääntöoikeus (5 op)
Kuvaus

Jaksolla käydään läpi institutionaalisen valtiosääntöoikeuden perusteet (valtiojärjestyksen valtiosääntöteoreettiset peruskäsitteet, ylimpien valtioelinten toiminta ja niiden toimivaltasuhteet sekä valtion asema kansainvälisessä oikeudessa) ja yksilön oikeusasemalle valtiossa perustan luovien perus- ja ihmisoikeuksien suojajärjestelmien perusteet. Valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin sekä kansainväliseen oikeuteen ja Euroopan unioniin.

Aika
1.8.2020 - 31.7.2021
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto
Puistokatu 5
57100
Savonlinna
Sisältö
Katso opintojakson sisältö, suoritustavat ja ajankohta Opintopolusta: https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.92016528835
Tavoite
Opiskelija hallitsee valtiosääntöoikeuden ydinsisällön eli yleiset opit, ylimpien valtioelinten tehtävät ja toimivaltasuhteet, kansallisen perusoikeusjärjestelmän perusteet ja sen yhteyden kansainvälisiin ihmisoikeusjärjestelmiin (erityisesti Euroopan ihmisoikeussopimukseen). Opiskelija tuntee keskeisimmät YK:n ihmisoikeussopimukset ja Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimukset (Euroopan ihmisoikeussopimus ja Euroopan sosiaalinen peruskirja) ja hahmottaa niiden valtionsisäiset oikeusvaikutukset. Lisäksi opiskelija oppii tunnistamaan valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin sekä kansainväliseen oikeuteen ja Euroopan unioniin.
Yhteistyössä
Emoyliopisto Itä-Suomen yliopisto, UEF.
Yhteyshenkilö
suunnittelija Erja Tynkkynen, 044 7730 997, erja.tynkkynen@savonlinna.net.
Hinta ja maksutiedot
85 € (sis. Itä-Suomen yliopiston, avoimen yliopiston rekisteröintimaksun). HUOM! Yleiset oikeusjärjestysopinnot -kokonaisuuteen ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua opintojaksolle erikseen.
Ilmoittautuminen avoinna
29.6.2020 - 16.5.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio