Etusivu > Courses > Tutkin ja toimin ympäristössäni: Ohjelmointi, värkkääminen ja moninpelit

Tutkin ja toimin ympäristössäni: Ohjelmointi, värkkääminen ja moninpelit

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Tutkin ja toimin ympäristössäni: Ohjelmointi, värkkääminen ja moninpelit
Kuvaus

Koulutus niille varhaiskasvattajille ja esiopettajille, jotka kaipaavat keinoja konkretisoida VASU:n mukaisia oppimisen alueita ja haluavat tehdä tavoitteita näkyväksi myös vanhemmille ja huoltajille. Koulutus auttaa kehittämään TVT-opetuskäyttöä ja mm. medialukutaidon hyödyntämistä myös laaja-alaisen osaamisen tavoitteiston konkretisoimisessa.

Aika
7.9.2021 - 21.9.2021
Kesto
2 päivää
Paikka
Tilanteen salliessa lähiopetus, muutoin etäopetus verkkoyhteydellä.
Seurakuntaopisto, Huvilakatu 31
Pieksämäki
Sisältö

Koulutuspäivä tiistaina 7.9. ja tiistai 21.9.2021 klo 9-15, lisäksi harjoitustehtäviä
Luonnossa ja rakennetusta miljööstä voi ammentaa loputtomasti inspiraatiota oppimiseen. Jakso korostaa lapsille luontaisia toimintatapoja löytää, tutkia ja havainnoida. Yhdessä tehty, oivallettu, koettu ja havaittu kehittää lasten sosiaalisia taitoja ja lujittaa ryhmädynamiikkaa sekä osallisuutta. Jaksossa tarkastellaan, miten ympärillä oleva toteuttaa luontevasti varhaiskasvatussuunnitelman ja esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelman tutkin ja toimin ympäristössäni -osaamisen aluetta. Jaksossa jalkaudutaan ympäristöön ja hyödynnetään ohjelmoinnillisen ajattelun kehittämisen sekä mobiili- ja pelillisen oppimisen menetelmiä. Jaksoon sisältyy kaksi työpajatyyppistä opetuspäivää sekä opetuskokeilu omassa opetuksessa/lapsiryhmässä.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen henkilöstölle.
Yhteistyössä

Kouluttaja: Teemu Moilanen, KM/lo, opetusteknologiajohtaja (Ilona IT Oy) ja Maj-Britt Kentz, KM/lo, artesaani, tohtorikoulutettava, asiantuntija (Ilona IT Oy)

Yhteyshenkilö
Suunnittelija Ulla Peräkorpi, 044 773 0999, ulla.perakorpi@savonlinnankesayliopisto.fi
Lisätiedot
Koulutuksen laajuus on 2 op. Opintopisteytetyn kurssitodistuksen saadakseen osallistujan on tehtävä kurssiin kuuluvat harjoitustyöt.
Koulutus on osa laajempaa OPPA - Oppimisen alueet ja TVT -koulutuskokonaisuutta. OPPA -koulutuskokonaisuuteen sisältyy lisäksi seuraavat myöhemmin toteutettavat koulutus:
- Kasvan, liikun ja kehityn: Mobiili tutkiminen ja seikkailu
Lue lisää OPPA -koulutuskokonaisuudesta.
Hinta ja maksutiedot
Koulutus on opetushallituksen kustantamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta ja opetuksen sekä materiaalin osalta maksutonta.
Kurssille mahtuu
3
Ilmoittautuminen avoinna
10.1.2020 - 26.8.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio