Etusivu > Courses > Tre-jatkoharjoitusryhmä – Tärise stressi pois!

Tre-jatkoharjoitusryhmä - Tärise stressi pois!

Nimi
Tre-jatkoharjoitusryhmä - Tärise stressi pois!
Kuvaus

HUOM! Siirretty ajankohta koronapandemian vuoksi.
Antoisia hetkiä tärinärentoutuksen parissa

Jumppaan voi osallistua kun on ensin käynyt TRE-aloituskurssin Savonlinnassa, muualla Suomessa tai saanut yksilöohjausta koulutetulta TRE-ohjaajalta.

Ryhmään vaaditaan normaali fyysinen ja psyykkinen terveys. Yhdessä harjoittelu tukee omaa kehitysprosessia. Samalla on mahdollista tavata toisia neurogeenisestä rentoutus-menetelmästä kiinnostuneita.

Aika
28.5.2021
Klo
17.00 - 18.30
Paikka
Savonlinna, paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Savonlinna
Sisältö

TRE-harjoituskerta siirretty huhtikuulta (9.4. ja 23.4.) uuteen ajankohtaan perjantai 28.5. klo 17.00-18.30.

Tunti koostuu noin 45 minuutin jumpasta ja yhteisestä keskusteluhetkestä.


TRE® on kehon luonnollisista liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, joka rentouttaa ja mobilisoi stressin tai traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia, lihaskalvoja ja hermostoa. Neurogeenista tärinää ilmenee kaikilla nisäkkäillä, kun ne purkavat taistele, pakene tai jähmety –stressivastetta.


Tärinän tuoma miellyttävä tunne voi koukuttaa harjoittelemaan liikaa, siksi turvallisuuden säilyttäminen on tärkeää. Kannattaa kuunnella omaa oloa ja tarvittaessa pitää taukoja. Ahdistusta voi pulpahtaa esiin myös viiveellä. Nämä tuntemukset menevät ohi, kun vähentää harjoittelua ja juttelee toisten kanssa. Tre-harjoittelulla ei pidä korvata lääkärin määräämää hoitoa. Purkuliikkeet eivät sovellu ihmisille, joilla on vakavia fyysisiä tai psyykkisiä vaivoja, esim. sydän- ja verisuonisairauksia (mm. rytmihäiriöitä), epilepsiaa, syöpää, tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Leikkausten jälkeen tai raskaana ollessa tärinäjumppaa ei tule tehdä, ei myöskään kaksisuuntaista mielialahäiriötä, skitsofreniaa tai psykoosia sairastaessa.


TRE® -menetelmän (Tension & Trauma Releasing Exercises) on kehittänyt amerikkalainen tri David Berceli toimiessaan kriisialueilla avustustyöntekijänä. Hän havaitsi miten eläimet ja lapset purkavat akuuttia stressiä tärisemällä. Nyt menetelmää on opetettu yli 20 vuotta ympäri maailmaa. 

Kohderyhmä
Tre-alkeiskurssin käyneille.
Yhteistyössä
Tre-ohjaaja Susanna Vihavainen, TM, FM.
Yhteyshenkilö
Erja Tynkkynen, suunnittelija +358 44 7730 997, erja.tynkkynen@savonlinna.net
Lisätiedot
Osallistujalla on ns. normaali terveydentila. Harjoitusta varten ota mukaasi mukavat ja joustavat vaatteet ja liukumattomat sukat, vesipullo, oma makuualusta sekä halutessasi pieni tyyny pään alle, tarvittaessa viltti. Osallistujalla on oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Huomioithan, että kurssimme ovat hajusteettomia!

Lähiopetuksessa huolehdimme, että opetustiloissa on mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiin, ja että käsihygieniasta huolehtiminen onnistuu joko vesipisteellä tai käsidesiä käyttämällä. Leirille ei saa osallistua sairaana tai korona-virustartunnalle tyypillisten oireiden ilmaantuessa.

Tiedoksi: syksy 2021-kevät 2022 Tre
®
-ohjaajakoulutus pitkäkestoisena koulutuksena.

Jos et mahdu Savonlinnan kurssille, verkkokursseja löytyy osoitteessa trefinland.fi, ohjaajana Suomen pääkouluttaja Jyrki Rytilä Helsingistä.
Hinta ja maksutiedot
20 €/osallistuja. Lasku lähetetään sähköpostilla. Jos sähköpostiosoitetta ei ole, lasku lähetetään postitse.
Kurssille mahtuu
10
Ilmoittautuminen avoinna
22.12.2020 - 1.4.2021

Tulostettava versio