Etusivu > Courses > Tre-alkeiden koemaistiainen – Tärise stressi pois!

Tre-alkeiden koemaistiainen - Tärise stressi pois!

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Tre-alkeiden koemaistiainen - Tärise stressi pois!
Kuvaus

Tärise stressi pois
TRE® -jumppa käynnistää nopean ja luonnollisen palautumisen kehossa. Saat eloisuutesi takaisin. Tärinä on myös kivaa!

TRE® (Tension & Trauma Releasing Exercises) on helppo liikesarja, jonka avulla voi rentouttaa elimistöä. Stressiä ja jännitystä purkavan jumpan kautta kehossa käynnistyy luonnollinen tärinä. Pääset uudenlaiseen kontaktiin itsesi ja ympäristösi kanssa. Tärinäjumppa on tarkoitettu itsehoitoon perusterveille tai korkeintaan lievästi traumatisoituneille, aluksi ohjaajan opastuksella. Myöhemmin sitä voi tehdä omatoimisesti kotona.

Mistä on kyse?
Alkukantaista vapinaa ilmenee kaikilla nisäkkäillä, esimerkiksi koirilla. Säikähdettyään ne tärisevät stressin pois. TRE-menetelmä perustuu ihmisen biologiseen kykyyn palautua kesken jääneestä taistele, pakene tai jähmety -vasteesta. Tärinä rentouttaa kireitä lihaksia, lihaskalvoja ja hermostoa. Vapinaa säätelee aivorunko. Säännöllisesti harjoitettuna TRE lisää itsetuntemusta, mikä auttaa tekemään parempia valintoja elämässä.


Pitkittynyt henkinen tai fyysinen kuormitus aiheuttaa autonomisen hermoston jatkuvan valppaustilan. Traumaperäinen stressihäiriö (PTSD) johtuu omasta tai toisen olemassaoloa uhanneesta kokemuksesta. Lieväkin trauma näkyy kehossa yli- tai alivireytenä, olipa syy fyysinen, psyykkinen tai ihmissuhteisiin liittyvä. Vaikeasti traumatisoituneet tarvitsevat ammattiapua. Tavallisissa TRE-ryhmissä sitä ei yleensä ole saatavilla, ellei ohjaaja ole psykoterapeutti. Tärinäjumppa vaikuttaa etenkin lantionseudun syviin lihaksiin, lonkankoukistajiin. Sielunlihakseksi kutsuttu lannelihas (psoas) rentoutuu turvassa ja supistuu pelätessä. Lantion isolla hermopunoksella on yhteys autonomiseen hermostoon. Etenkin 10. aivohermo on tärkeässä roolissa turvallisuuden kokemisessa. Tämä vagushermo kiertyy aivoista suolistoon. Rento pallea auttaa hengittämään paremmin.

Aika
12.12.2020
Klo
10.00 - 12.00
Paikka
Savonlinnan musiikki- ja tanssiopiston opetustilat Puistokatu 3, luokka nro 1. (vaalean sininen puutalo, käynti sisäpihan puolelta)
Puistokatu 3
57100
Savonlinna
Sisältö
Tre-koemaistiainen jakaantuu teoriaan, harjoitukseen ja loppukeskusteluun.
Tavoite
TRE-harjoittelun hyötyjä
 • Vähemmän kuormittavaa huolta ja ahdistusta, työstressiä, enemmän energiaa
  • Parempi uni, syvempi hengitys
  • Kehotietoisuus kasvaa, liikkuvuus lisääntyy. Läsnäolon tunne vahvistuu asentoja, liikkeitä, hengitystä, tunnetiloja aistiessa
  • Erilaiset kiputilat voivat lieventyä, esim. alaselän, lantion, hartioiden, niskan kivut
  • Urheilusuorituksen jälkeen nopeampi palautuminen
  • Tunteiden ilmaiseminen helpottuu, traumaperäisen stressihäiriön oireet lievenevät
Kohderyhmä
Kenelle TRE sopii? Omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille, liikuntaa harrastaville, stressaantuneille, jännittäjille, ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa, päihdekuntoutukseen. Ammattiryhmiä ovat esim. palo- ja pelastushenkilöstö, poliisit, hyvinvointialojen henkilöstö, laulun opettajat.

Kenelle ei sovi?
Mm. sydän- ja verisuonitaudeista, rytmihäiriöistä, korkeasta verenpaineesta, epilepsiasta, syövästä, vakavista psyykkisistä sairauksista (psykoosi, skitsofrenia, kaksisuuntainen mielialahäiriö),  osteoporoosista, nivelrikosta tai muista vastaavista sairauksista kärsiville ovat este TRE-jumpalle. Myös raskauden aikana tai leikkausten jälkeen harjoituksia ei pidä tehdä. Epävarmoissa tapauksissa kysy neuvoa lääkäriltä.
Arviointi

Yhteistyössä
Tre-ohjaaja Susanna Vihavainen, TM, FM. TRE® -menetelmän on kehittänyt amerikkalainen tri David Berceli. Sitä opetetaan ympäri maailmaa, myös kriisialueilla.
Yhteyshenkilö
Erja Tynkkynen, suunnittelija +358 44 7730 997, erja.tynkkynen@savonlinna.net
Lisätiedot
HUOM! Järjestämme lauantaina 12.12. iltapäivällä toisen ryhmän klo 13-15, jos tulijoita on riittävästi. Se julkaistaan omana koulutuksenaan.

Osallistujalla on ns. normaali terveydentila. Harjoitusta varten ota mukaasi mukavat ja joustavat vaatteet, vesipullo sekä oma makuualusta sekä pieni tyyny pään alle, tarvittaessa viltti. Osallistujalla on oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Vältä hajusteita.

Tiedoksi: syksy 2021-kevät 2022 Tre
®
-ohjaajakoulutus pitkäkestoisena koulutuksena.
Hinta ja maksutiedot
50 €/osallistuja. Lasku lähetetään sähköpostilla. Jos sähköpostiosoitetta ei ole, lasku lähetetään postitse.
Kurssille mahtuu
10
Ilmoittautuminen avoinna
28.10.2020 - 6.12.2020
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio