Etusivu > Courses > Selkokieltä opettajille ja ohjaajille

Selkokieltä opettajille ja ohjaajille

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Selkokieltä opettajille ja ohjaajille
Kuvaus

Miten oppimateriaaleja ja muita koulumaailman tekstejä voi selkeyttää? Miten puhetta ja vuorovaikutusta voi selkeyttää? Selkokieli on ymmärtämisen apuväline. Selkokielen sisältöä, sanastoa ja rakennetta on muokattu niin, että sitä on helpompi lukea ja ymmärtää kuin yleiskieltä. Tämä käytännönläheinen koulutus on suunniteltu opettajien ja ohjaajien arjen tarpeita ajatellen.

Aika
10.11.2021 - 17.11.2021
Kesto
2 iltapäivää
Paikka
Verkkototeutus
Verkossa
Sisältö

”Useampi kuin joka 10. suomalainen tarvitsee selkokieltä.”Selkokieli on yleiskieltä helpompaa suomea. Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Se on suunnattu ihmisille, joilla on vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä. (www.selkokeskus.fi)


Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi seuraavia teemoja:  • Mitä on selkokieli

  • Miten oppimateriaaleja ja muita tekstejä voi selkeyttää

  • Miten puhetta ja vuorovaikutusta voi selkeyttää

Tavoite
Kurssi antaa hyvät lähtökohdat omatoimisen osakesäästämisen aloittamiseen. Ennakko-osaamista osakesäästämisestä ei tarvita, mutta olisi hyvä jos sijoittamisen perusasiat olisivat ennestään osittain tuttuja.
Yhteistyössä
Kouluttaja:
KM Riikka Tuohimetsä on erityisopettaja ja aineenopettaja. Selkokielen asiantuntijaksi hän on kouluttautunut Selkokeskuksella, kiinnostuttuaan selkokielestä oppilaiden arjen tarpeiden myötä. Riikka mukauttaa informoivia ja kaunokirjallisia tekstejä selkokielelle. Hän myös kouluttaa selkokielestä ja toimii selkokielen asiantuntijana oppimateriaaliprojekteissa.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Riveria-kesäyliopiston kanssa.
Yhteyshenkilö
Hanna-Riikka Karjalainen, hanna-riikka@savonlinnankesayliopisto.fi
Hinta ja maksutiedot
Osallistumismaksu 95 €/osallistuja. Laskutetaan ennen kurssin alkua.
Kurssille mahtuu
20
Ilmoittautuminen avoinna
22.7.2021 - 26.10.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio