Etusivu > Courses > Perhe- ja jäämistöoikeus (5 op)

Perhe- ja jäämistöoikeus (5 op)

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Perhe- ja jäämistöoikeus (5 op)
Kuvaus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa perhe- ja perintöoikeudelliset keskeiset käsitteet sekä tuntee perhe- ja perintöoikeudellisen systematiikan ja säädökset. Opiskelija tietää avioliiton ja muiden parisuhteiden oikeusvaikutukset osapuolten keskinäiseen asemaan parisuhteen aikana ja sen purkauduttua. Opiskelija tuntee perimysjärjestyksen, pesänselvitys- ja perinnönjakomenettelyn ja testamenttiin liittyvän sääntelyn keskeisiltä osiltaan. Hän tuntee myös lapsen asemaa erotilanteessa koskevan sääntelyn sekä holhousoikeuden keskeisen sisällön.

Aika
1.8.2020 - 31.7.2021
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto
Puistokatu 5
57100
Savonlinna
Sisältö
Katso opintojakson sisältö, suoritustavat ja ajankohta Opintopolusta: https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.636661655910
Tavoite
Opiskelija osaa perhe- ja perintöoikeudelliset keskeiset käsitteet sekä tuntee perhe- ja perintöoikeudellisen systematiikan ja säädökset. Opiskelija tietää avioliiton ja muiden parisuhteiden oikeusvaikutukset osapuolten keskinäiseen asemaan parisuhteen aikana ja sen purkauduttua. Opiskelija tuntee perimysjärjestyksen, pesänselvitys- ja perinnönjakomenettelyn ja testamenttiin liittyvän sääntelyn keskeisiltä osiltaan. Hän tuntee myös lapsen asemaa erotilanteessa koskevan sääntelyn sekä holhousoikeuden keskeisen sisällön.
Yhteistyössä
Emoyliopisto Itä-Suomen yliopisto, UEF.
Yhteyshenkilö
suunnittelija Erja Tynkkynen, 044 7730 997, erja.tynkkynen@savonlinna.net.
Hinta ja maksutiedot
85 € (sis. Itä-Suomen yliopiston, avoimen yliopiston rekisteröintimaksun). HUOM! Yleiset oikeusjärjestysopinnot -kokonaisuuteen ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua opintojaksolle erikseen.
Ilmoittautuminen avoinna
29.6.2020 - 16.5.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio