Etusivu > Courses > Ortodoksisukujen tutkimuksen perusteet – VERKKOKURSSI

Ortodoksisukujen tutkimuksen perusteet - VERKKOKURSSI

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Ortodoksisukujen tutkimuksen perusteet - VERKKOKURSSI
Kuvaus

Haluatko opiskella ortodoksisukujen tutkimusta? Tässä webinaarissa tutustumme ortodoksien kirkonkirjalähteisiin: metrikkakirjoihin ja rippikirjoihin.

HUOM: Jos ilmoittaudut tähän koulutukseen 14.1.2021 mennessä, saat lisäksi veloituksetta bonuswebinaarin ”Vanhat käsialat sukututkijoiden haasteena” 28.4.2021.

Aika
1.2.2021 - 15.2.2021
Kesto
3 iltaa
Paikka
Verkkokurssi
Verkkokoulutus
Sisältö
Webinaarit maanantaisin 1.2.-15.2.2021 klo 17.30-19.00
Kurssin painopiste on 1800-luvulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmenissä, mutta myös 1700-luvun lähteitä sivutaan. Kurssilla käsittelemme ortodoksisukujen tutkimista suomalaisesta näkökulmasta. Käymme läpi venäläisten asiakirjojen aakkosia sekä malliesimerkkejä henkilön- ja paikannimistä sekä ortodoksien nimistöä sekä venäjän- että suomen-/karjalankielisissä muodoissaan. Kurssilla käsitellään myös eri ortodoksisten väestöryhmien tutkimisen erityispiirteitä.
Käymme lisäksi läpi tutkimuksen tekemistä henkikirjojen avulla, jos kirkollisia lähteitä ei ole tai venäjän kieli tuottaa haastetta. Perehdymme myös Karjala-tietokannan Katihan käyttöön sukututkimuksen apuvälineenä. Geni on yhteisjulkaisujärjestelmä, jossa voi yhdessä tehdä sukututkimusta ja jakaa sukutietoja. Webinaarissa tutustumme myös Genin hyödyntämiseen ortodoksien sukututkimuksessa.
Opiskelijat saavat käyttöön lisäksi Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset, joiden avulla sukututkimus helpottuu huomattavasti. Kurssiin kuuluu myös paljon internetin sukututkimusosoitteita, jotka opiskelijat saavat pdf-muodossa ja näin linkit on helppo hyödyntää.
Tavoite
Kurssin tavoitteena on, että osallistujat pystyisivät apuneuvoja hyväksi käyttäen aloittamaan omatoimisen sukututkimuksen tekemisen.
Yhteistyössä
Santeri Palviainen, sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja, Karjalan Sivistysseura
Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, johtaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy
Koulutus järjestetään yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.
Yhteyshenkilö
Suunnittelija Ulla Peräkorpi, ulla.perakorpi@savonlinnankesayliopisto.fi, +358 44 7730 999
Lisätiedot
Voit osallistua koulutukseen tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua.
Koulutuksen aikana on kommentointimahdollisuus chatissa, ja koulutuksen jälkeen saat tallenteet käyttöösi.
Henkilökunta auttaa sinua koulutuksen aikana teknisissä asioissa.
Hinta ja maksutiedot
65€/osallistuja
Ilmoittautuminen avoinna
7.12.2020 - 24.1.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio