Etusivu > Courses > Irti häpeästä – VERKKOKURSSI

Irti häpeästä - VERKKOKURSSI

Nimi
Irti häpeästä - VERKKOKURSSI
Kuvaus

Häpeä ei ole vain mielenterveyden ongelmien seurausta, vaan niiden taustavaikutin. Kyky tuntea tervettä häpeää on välttämätöntä yhteiskunnan toiminnan kannalta, mutta valitettavan usein häpeästä kasvaa suuri, salakavalasti hyvinvointia nakertava möykky. Miten oppia tunnistamaan terve ja tuhoava häpeä? Miten rikkoa tuhoavan häpeän vaikutus ja uskaltaa rohkeasti olla sellainen kuin on?

Aika
15.4.2020 - 29.4.2020
Kesto
3 iltaa
Paikka
Verkkokurssi
Verkkokoulutus
Sisältö
Webinaarit keskiviikkoisin 15.4., 22.4. ja 29.4.2020 klo 18-19 Kurssi tarjoaa pohdittavaa ja käytännön työkaluja jokaiselle, joka haluaa tutustua häpeään paremmin ja oppia ymmärtämään sen vaikutusta omaan ja läheisten hyvinvointiin. Kolmessa webinaarissa tarkastellaan häpeää ja siihen liittyviä ilmiöitä psykologian, sosiaalipsykologian ja kognitiivisen käyttäytymisterapian tietoa ja menetelmiä yhdistäen. Jokainen webinaari sisältää myös ohjattua käytännön harjoittelua. ke 15.4.2020  Häpeä sosiaalisena tunteena Webinaarissa tutustutaan siihen, mitä häpeä on, ja miten se eroaa muista sosiaalisista tunteista kuten syyllisyydestä, kateudesta ja myötätunnosta. Samalla harjoitellaan tunnistamaan hyödyllinen ja tuhoisa häpeä ja pohditaan näiden vaikutusta omaan elämään. ke 22.4.2020  Häpeän tarina ennen ja nyt Häpeän tunne syntyy vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Se juontaa juurensa usein varhaiseen vuorovaikutukseen, jopa sukupolvien yli. Tutkimuksissa on havaittu, että keinot, joilla yritämme tulla toimeen tuhoisan häpeän kanssa vahvistavat ja ylläpitävät sitä. Webinaarissa tutustumme siihen, miten häpeä on syntynyt ja mikä sitä nykyhetkessä pitää yllä. ke 29.4.2020  Irti häpeästä myötätunnon ja kehollisten menetelmien avulla Myötätunto on häpeän vastatunne ja yksi tärkeimmistä keinoista haitallisen häpeän hoidossa. Häpeä, kuten kaikki tunteet ilmenevät kehossa. Samalla keho on oiva työkalu tunteiden työstämiseen. Webinaarissa harjoittelemme myötätunto- ja kehokeskeisten menetelmien avulla häpeästä irtautumista.
Yhteistyössä
VTM Emilia Kujala Emilia on käyttäytymisen muutoksen psykologiaan ja -interventioihin erikoistunut sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, mindfulness-kouluttaja ja työhyvinvoinnin asiantuntija. Hän on työskennellyt pitkään kouluttajana ja tutkijana mindfulnessin ja käyttäytymisen muutoksen psykologian parissa ja tekee käyttäytymisterapeuttista työtä yksilöiden ja ryhmien parissa erikoisalanaan tietoisuustaitoihin, myötätuntoon ja hyväksymiseen perustuvat psykoterapeuttiset menetelmät. Koulutus järjestetään yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.
Yhteyshenkilö
Suunnittelija Erja Tynkkynen, erja.tynkkynen@savonlinna.net, +358 44 7730 997
Lisätiedot
Voit osallistua koulutukseen tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Koulutuksen aikana on kommentointimahdollisuus chatissa, ja koulutuksen jälkeen saat tallenteet käyttöösi. Henkilökunta auttaa sinua koulutuksen aikana teknisissä asioissa.
Hinta ja maksutiedot
50€/osallistuja
Ilmoittautuminen avoinna
25.7.2019 - 6.4.2020

Tulostettava versio