Etusivu > Courses > Nurmeksen kesäakatemia 2020

Nurmeksen kesäakatemia 2020

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Nurmeksen kesäakatemia 2020
Kuvaus

Tule Nurmekseen oppimaan kansainvälisesti tunnettujen opettajien johdolla kamarimusiikkia.

Aika
4.7.2020 - 12.7.2020
Kesto
9 päivää
Paikka
Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus
Lomatie 12
75500
Nurmes
Sisältö
YKSILÖOPETUS:
Kukin opiskelija saa yksityisopetusta 5 x 45 min. Opettajat voivat oppilaiden toiveet huomioiden antaa opetusta myös luokkatunteina, jolloin opiskelijoiden on mahdollista kuunnella toistensa tunteja. Osallistujat voivat osallistua myös kaikkiin kesäakatemian konsertteihin sekä vähintäänkin yhteen valinnaiseen työpajaan. Työpajat valitaan ilmoittautumislomakkeella.

Instrumentit: huilu (Mikael Helasvuo), klarinetti (Harri Mäki), piano (Tuija Hakkila, Antti Hotti, Anna Laakso), viulu (Minna Pensola, Antti Tikkanen, Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch), barokkiviulu (Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch), alttoviulu (Jan-Erik Gustafsson), sello (Atte Kilpeläinen, Lauri Angervo), urut ja cembalo (Markku Mäkinen) HUOM! Voit myös opiskella molempia soittimia (esim. 2 urkutuntia, 3 cembalotuntia jne.)

Kanteleen opiskelijat saavat Eija Kankaanrannan yksityistunteja 4 x 45 min ja lisäksi kantelisti Noora Laiho pitää 90 min workshopin sähköisen kanteleen soitosta. Kantelerakentaja Hannu Koistinen sponsoroi soittimia kurssille!

VALINNAISET TYÖPAJAT:

A) KAMARIMUSIIKKI Kamarimusiikkiopetusta Kesäakatemian opiskelijoista kootuille ryhmille duoista kvintetteihin. Ilmoita mahdollisesta ryhmätoiveesta ilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmät ja niiden työstämät teokset päätetään ilmoittautumisajan loputtua ja kappaleiden nuotit lähetetään kamarimusiikkikokoonpanon jäsenille kesäkuun alussa. Kamarimusiikkitunteja annetaan 3x60min.

B) KAMARIMUSIIKKIA TAITEILIJAN KANSSA tarkoittaa sitä, että yksi kamarimusiikkiryhmän jäsenistä on joku festivaalin taiteilijoista, joka toimii samalla ryhmän opettajana. Nämä ryhmät ja niiden työstämät teokset päätetään ilmoittautumisajan loputtua ja kappaleiden nuotit lähetetään kamarimusiikkikokoonpanon jäsenille kesäkuun puolessa välissä. Kamarimusiikkitunteja annetaan 3x60min.

C) BAROKKITYÖPAJA MODERNEILLE SOITTAJILLE
Työpajassa tutustutaan urkuri Markku Mäkisen johdolla barokin ajan musiikin esittämiseen! Työpajassa on mahdollisuus saada ohjausta sekä soolo-ohjelmistossa (pianistit tutustuvat cembalolla soittamiseen) että continuo-soitossa, kunkin opiskelijan tarpeen mukaan. Työpajaan voi tuoda myös barokin ajan kamarimusiikkia! Opetusta annetaan 3x90min ryhmätuntimuodossa.

D) ESIINTYMISVALMENNUKSEN JA TEATTERI-ILMAISUN TYÖPAJA
Vapisevatko kädet? Salpautuuko hengitys? Lyövätkö aivot paniikkinappulaa?
Esiintymisvalmennuksen työpajassa hankitaan työvälineitä esitystilanteen kohtaamiseen erilaisten harjotteiden ja teatterileikkien avulla. Pajassa keskitytään tutkimaan esiintymistä, tiedostamaan sen vaiheita sekä tunnistamaan omaa käyttäytymistä esiintymistilanteessa. Työpajan ohjaajina toimivat näyttelijä Timo Vuento ja Kimmo Hirvenmäki. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelijäntyöstä! Esiintymisvalmennuksen tunteja annetaan 3x75min.

Sekä esiintymisvalmennuksen kurssi että work shop ovat avoimia kaikille instrumentista riippumatta!

E) 3v43 ALEXANDER-TEKNIIKKA (1 op)
Alexander-tekniikka on käytännönläheinen metodi, jonka avulla oppilas oppii löytämään kehon ja mielen välisen tasapainon ja ymmärtämään mielen ja ruumiin välistä yhteyttä. Erityisesti monet esiintyvistä taiteilijoista käyttävät Alexander-tekniikkaa. Viikko Nurmeksen Kesäakatemiassa antaa inspiroivat puitteet työskennellä taiteen ja oman itsensä kanssa. Musiikki ja Alexander-työskentely ovatkin oiva pari tiellä kohti omaa vapaampaa olemista. Alexander-ryhmätunnit ovat kurssin perusta. Tutustumme yhdessä ongelmiimme ja niiden ratkaisuihin. Alexander-tekniikan ryhmätunteja pidetään 3x90min ja lisäksi jokainen kurssille osallistuja saa 30min yksityistunnin.

Alexander-tekniikan kurssin opettajana toimii sellisti Lauri Angervo, joka aloitti F.M.Alexander-tekniikan opiskelun Bremenissä 1995. Hän valmistui Dan Armonin johdolla opettajaksi Berliinissä 2003. Angervo opettaa muusikontyön ohella Alexander-tekniikkaa Suomessa ja Saksassa. Kurssin voi saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1 op).

F) 1v23 KAMARIMUSIIKIN HISTORIA (1,5 op)

Kamarimusiikin historian kurssilla opiskellaan kokoonpanojen ja ohjelmiston historiaa tonaalisen musiikin ns. common practice-aikakaudella 1600-luvulta 1800- ja 1900-lukujen taitteeseen. Suoritukseen kuuluu luentojen lisäksi kurssimateriaaleihin perehtyminen ja kurssin päättösuoritus. Riittävästi syventymällä kurssi on mahdollista saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1,5 op). Kurssin luentoja voi seurata myös passiiviopiskelijana. Opettaja: muusikko, MuM Ville Komppa

G) 1v23 MUSIIKINTEORIAA KAMARIMUUSIKOILLE (1 op)

Kurssilla hiotaan teoria- ja analyysitaitojen perusteita erityisesti kamarimusiikkiteoksen harjoittamisen näkökulmasta. Musiikkiteoksen muodon, sävellajien, fraasien ja harmonisen rakentumisen perusteisiin tutustutaan musiikkiesimerkkien kautta sekä kirjallisesti että soittamalla. Tällä teoriakurssilla myös soitetaan! Kurssille osallistumisen edellytyksenä on vähintään musiikinteoria 1 (tai D) -kurssia vastaavat tiedot. Aktiivisella osallistumisella ja tekemällä annettavia lisätehtäviä kurssi on mahdollista saada hyväksyttyä kurssisuoritukseksi Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston kautta (1 op). Lisätehtävien kautta on mahdollista täydentää myös aiemmin kesken jäänyttä Sibelius-Akatemian musiikinteoria 1- tai 2 -kurssia. Opettaja: muusikko, MuM Ville Komppa

SIBELIUS-AKATEMIAN AVOIMEN YLIOPISTON KURSSIT (E, F JA G)

Kurssit kuuluvat Sibelius-Akatemian Avoimen yliopiston ohjelmaan ja niistä voi saada opintopisteitä. Kurssille voi osallistua myös passivioppilaana. Avoimen yliopiston rekisteröintimaksu on 20 € / kurssi (ei koske Sibelius-Akatemian opiskelijoita!).

Tavoite
Koulutuksessa asetetaan jokaiselle osallistujalle henkilökohtaiset tavoitteet.
Arviointi
Opiskelijat, jotka ilmoittautuvat myös Sibeliusakatemian avoimen yliopiston opetukseen, saavat kyseisiltä kursseilta myös Sibeliusakatemian tutkintovaatimusten mukaisen arvioinnin.
Yhteyshenkilö
Heikki Masalin, +358 400 258 426
Lisätiedot
Opiskelijat voivat majoittua Hyvärilässä. Täysihoitopaketti 333 €/henkilö/la-su 8 vrk.
Sisältäen: majoitus, liinavaatteet, täysihoitoruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), alkaen tulopäivänä päivällisestä ja päättyen lähtöpäivänä lounaaseen ja sauna
Lisäyö 9 €/hlö/vrk (pelkkä majoitus)
Pieniä 1-2 hengen huoneita on vain 4 kpl. Loput huoneista 4-8 hengelle.
Majoituspaketti ilman ruokailuja 85 € (sis. liinavaatteet)
Huonekaveritoiveet voit esittää ilmoittautumislomakkeessa.
Hyvärilä laskuttaa erikseen majoitus- ja ruokailupaketit ennen leirin alkua.
Hinta ja maksutiedot
Osallistumismaksu 370 euroa sisältää yksilöopetuksen, konsertit ja vähintään yhden valinnaisen työpajan. Osallistumismaksu laskutetaan ennen leirin alkua.
Kurssille mahtuu
100
Ilmoittautuminen avoinna
31.1.2020 - 31.5.2020
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio