Etusivu > Courses > Nepsy arkea

Nepsy arkea

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Nepsy arkea
Kuvaus

Koulutuksessa käydään läpi yleisimpiin neuropsykiatrisiin häiriöihin (ADHD, ADD, autismin kirjo ja Tourette) liittyviä erityispiirteitä sekä niiden vaikutusta lapsen ja nuoren elämään perheen kokonaistilannetta unohtamatta. Osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia ratkaisukeskeisiä harjoitteita, joita voi käyttää työn ja arjen haastavien tilanteiden tukena. Keskitymme lasten ja nuorten vahvuuksien ja voimavarojen löytämiseen, positiiviseen vahvistamiseen sekä kasvattamaan koulutukseen osallistuvien omaa työkalupakkia. Päivien aikana käymme läpi neuropsykiatrisiin häiriöihin liittyviä teemoja ja kokeilemme käytännössä lasten ja nuorten kanssa käytettäviä, arjen toimintoja tukevia harjoitteita ja menetelmiä.

Aika
23.9.2021 - 24.9.2021
Kesto
16 tuntia
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto
Puistokatu 5
57100
Savonlinna
Sisältö
Torstai 23.9.
9.00 Koulutuksen aloitus; esittäytymiset, ohjelman läpikäyminen, tavoitteet
9.30 Mikä nepsy?
Erilaisten neuropsykiatristen oireyhtymien lyhyt info
Päihde- ja mielenterveysongelmat sekä oppimisvaikeudet neuropsykiatristen oireyhtymien liitännäisoireina
11.00 Lounas
12.00 Toiminnanohjaus ja itsesäätely
Kuinka haasteet näkyvät arjessa ja kuinka niitä voi omalla toiminnallaan helpottaa
13.15 Aistimaailman erojen huomiointi
Tutustuminen eri tavalla poikkeaviin aisteihin sekä aistiesteettömyyden huomioi-minen omassa työympäristössä
14:00 Kahvitauko 14:15 Aistimaailman erojen huomiointi jatkuu 15.15 Päivän aiheiden koonti
Kuinka omassa työympäristössä voisi käyttää päivän aikana opittua?
16.00 Koulutuspäivä päättyy

Perjantai 24.9.2021
9.00 Päivän aloitus
Aiheen äärelle palaaminen ja mietteet edellisestä päivästä
9.15 Tunteet ja tunnetaidot
Mitä tunteet ovat, miten ne näkyvät ja kuinka niihin voi vaikuttaa?
Stressi oireiden tunnistaminen ja rentoutumisen merkitys
11.00 Lounas
12.00 "Aikuisen toiminnanohjaus" lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiessa
Kuinka reagoida, kuunnella ja olla läsnä kohdatessaan erilaisia perheitä
13.15 Positiivinen näkökulma
Lapsen ja nuoren itsetunnon, vahvuuksien ja voimavarojen vahvistaminen
14.00 Kahvitauko 14.15 Positiivinen näkökulma jatkuu 15.15 Koonti ja palaute
16.00 Kiitos osallistumisestanne!
Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on löytää uusia keinoja arjen ennakointiin ja strukturointiin, tilojen esteettömyyteen aistitoimintojen ja keskittymisen näkökulmasta sekä uusia keinoja reagoida arjen haastaviin tilanteisiin.

Koulutus lisää ymmärrystä neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja nuorten kohtaamiseen. Koulutuksen käytyäsi osaat tunnistaa neuropsykiatrisia erityispiirteitä sekä toiminnanohjauksen haasteita.

Osaat käyttää erilaisia toiminnallisia menetelmiä lasten ja nuorten ohjauksen tukena. Opit toiminnallisia keinoja haastavien tilanteiden rauhoittamiseen sekä lasten ja nuorten itsetunnon tukemiseen.

Toiminnallisissa osioissa pääset kokeilemaan arkeen sopivia rentoutuskeinoja, toimintakykyä tukevaa työskentelyä sekä tunnetyöskentelyä, joita voit toteuttaa niin työssä kuin arjessa lasten ja nuorten kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kouluikäisten lasten ja nuorten kanssa toimiville, mutta keinoja voi soveltaa myös muun ikäisten kanssa.

Sopii opetus- ja kasvatushenkilöstölle, harrastustoiminnan ohjaajille, sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilöstölle, neuropsykiatristen erityispiirteiden parissa toimiville sekä vanhemmille ja läheisille.

Yhteistyössä
Yhteisöpedagogi ja neuropsykiatrinen valmentaja Sanna Huoman ja mielenterveyshoitaja, perheterapeutti Petri Kilpeläinen, Silmuke Oy.

Sanna on koulutukseltaan yhteisöpedagogi ja neuropsykiatrinen valmentaja. Lisäksi Sanna on opiskellut muun muassa voimauttavan valokuvan menetelmää sekä lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin tukemista. Erilaisissa työtehtävissä lastensuojelun parissa Sanna on toiminut lähes 15 vuotta.

Mielenkiintoisinta ja palkitsevinta Sannan mielestä on työskentely lasten, nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Positiivisten muutosten ja omien vahvuuksien löytämistä on hienoa seurata ja tukea. Jokaisella meistä on voimavaroja ja vahvuuksia, joiden löytäminen ja vahvistaminen tukee arkea ja elämää joskus yllättävilläkin tavoilla.                                     

Petri on peruskoulutukseltaan mielenterveyshoitaja (valm.1996). Hän toimii perheterapeuttina Silmukkeessa ja on perehtynyt myös lähisuhdeväkivaltaan.

Viime vuodet hän on työskennellyt psykiatrian avohoidossa, yksikössä jossa kohdataan psyykkisiä kriisejä ja arvioidaan hoidon tarve kokonaisvaltaisesti, mutta hyvin yksilöllisesti.                                                                 

Petrin kertomaa: "Vahva tunneherkkyys on minulla vielä tallella. Usko ihmisten selviämiseen on edelleen vahva.""Näkemykseni perheterapeuttina on kokonaisvaltainen. Ajattelen kuinka ihminen yksilöna asettuu läheistensä joukkoon."

"Vaikka sairaalassa asiakkaani ovat potilaita on pakko nähdä ihminen monessa roolissa; isänä,äitinä lapsena,ystävänä...."

"Kun en ole töissä minut näkee viiletävän punaisella läskipyörälläni pitkin metsiä ja pyöräteitä."Yhteyshenkilö
Suunnittelija Erja Tynkkynen, +358 44 7730 997 tai erja.tynkkynen@savonlinna.net
Lisätiedot
Aikataulu: torstaina ja perjantaina klo 9.00-16.00.

Lähiopetuksessa huolehdimme, että opetustiloissa on mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiin, ja että käsihygieniasta huolehtiminen onnistuu joko vesipisteellä tai käsidesiä käyttämällä. Valvomme turvallisuussääntöjen noudattamista ja muistutamme oikeista tavoista yskiä ja aivastaa.

Koulutuksiin ei saa osallistua sairaana tai korona-virustartunnalle tyypillisten oireiden ilmaantuessa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hinta ja maksutiedot
320 €/osallistuja. Savonlinnan kesäyliopistoyhdistyksen jäsenorganisaation alennus: Enonkosken kunnan, Savonlinnan kaupungin, Itä-Suomen yliopiston ja Savonlinnan koulutuskuntayhtymän henkilöstölle 290 €/osallistuja. Lasku lähetetään sähköpostitse tai verkko-operaattorin kautta. Kouluksen hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja iltapäiväkahvit.
Ilmoittautuminen avoinna
9.3.2021 - 5.9.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio