Etusivu > Courses > Mykkäelokuvamusiikin workshop 17.-18.2.2020

Mykkäelokuvamusiikin workshop 17.-18.2.2020

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Mykkäelokuvamusiikin workshop 17.-18.2.2020
Kuvaus

Tule oppimaan mykkäelokuvan säestystä!
Workshopissa kerrotaan mykkäelokuvamusiikin tekemisestä, elokuvien liveimprovisoinnista ja opetellaan säestämään mykkäelokuvia improvisoiden. Luennot käsittelevät mykkäelokuvasäestämisen perusteita, tyylejä, historiaa sekä toimijoita Suomessa.

Aika
17.2.2020 - 18.2.2020
Kesto
2 päivää
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto/Savonlinnan kulttuurikellari
Puistokatu 5
57100
Savonlinna
Sisältö
1. päivä Ensimmäinen päivä alkaa soivalla luennolla, missä käsitellään mykkäelokuvasäestämisen perusteita, tyylejä, historiaa sekä toimijoita Suomessa. Aktiiviopiskelijat saavat yksityistunnit, joissa käydään läpi jokaisen luontaista sävelkieltä ja opiskelija saa vinkkejä ja työkaluja tyylinsä kehittämiseksi elokuvasäestyksiksi. Yksityistuntien perusteella kaikille valitaan oma lyhytelokuva, joka esitetään muille päivän päätteeksi. Kaikki saavat vielä kehitysehdotuksia, joista muutkin opiskelijat oppivat samalla. 2. päivä Toisena päivänä on ehdittäessä toinen lyhyt luento sekä kenraaliharjoitus, jossa kaikki säestävät vielä omat elokuvansa muille saaden viime hetken kannustusta ja rohkaisua. Illan päätteeksi on yhteisnäytös, jossa kaikki pääsevät säestämään elokuvansa oikealle yleisölle, jonka jälkeen kouluttajat säestävät koko illan pitkän mykkäelokuvan.
Tavoite
Koulutuksessa opit mykkäelokuvan säestämisen tekniikkaa ja niksejä. Aktiiviopiskelijat saavat henkilökohtaista ohjausta mykkäelokuvan säestämiseen ja improvisointiin, ja valmistavat opettajien ohjauksessa lyhyen mykkäelokuvasäestyksen. Kaikki osallistujat pääsevät katsomaan kurssin päätteeksi esitettävät aktiiviopiskelijoiden mykkäelokuvaesitykset ja ohjaajien säestämän tiistain mykkäelokuvan Kulttuurikellarilla.
Kohderyhmä
Musiikin ammattilaiset ja harrastajat. Passiiviopiskelijaksi voi ilmoittautua suoraan. Aktiiviopiskelijaksi workshopiin valitaan haun perusteella max 5 opiskelijaa, jotka saavat myös henkilökohtaista ohjausta mykkäelokuvan säestämiseen ja improvisointiin sekä valmistavat opettajien ohjauksessa lyhyen mykkäelokuvasäestyksen. Akttiviopiskelijalle improvisaation tuottaminen omalla instrumentilla on tuttua ja opiskelija tuntee voivansa heittäytyä ilmaisemaan itseään hetkessä, vaikkei olisikaan esiintynyt aikaisemmin improvisoiden. Muusikon genrellisellä taustalla ei ole väliä. Minkäänlaista kokemusta mykkäelokuvista tai niiden säestämisestä ei vaadita.
Yhteistyössä
Suvi Sistonen (MuM) / piano on opiskellut mykkäelokuvasäestystä mm. Maestro Antonio Coppolan johdolla ja valmistunut Sibelius-Akatemiasta yhtenä erikoistumisalueenaan improvisaatio ja elokuvamusiikki. www.suvisistonen.com Joonas Tuuri (MuM) / kontrabasso on pitkän linjan improvisoija ja tuttu monista eri musiikin genreistä. Tällä hetkellä Joonas kuitenkin esiintyy aktiivisemmin jazzyhtyeissä kuten Bowman Trio, Laura Annika Quartet, Lithium, Quu ja Joonas Tuuri Quartet. www. joonastuuri.com
Yhteyshenkilö
Hanna-Riikka Karjalainen, hanna-riikka.karjalainen@savonlinnankesayliopisto.fi, p. 044 7730996
Hinta ja maksutiedot
Aktiiviosallistujan kurssimaksu 120 €, passiiviosallistujan maksu 30 €
Kurssille mahtuu
25
Ilmoittautuminen avoinna
25.7.2019 - 1.2.2020
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio