Etusivu > Courses > Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen. VERKKOKOULUTUS Opetus ja kasvatus

Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen. VERKKOKOULUTUS Opetus ja kasvatus

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen. VERKKOKOULUTUS Opetus ja kasvatus
Kuvaus

Millainen tunne kiukku oikeastaan on? Mitä voi tehdä, kun kiukuttaa? Koulutuksen tavoitteena on oppia tapoja, kuinka lasta voi ohjata tunnistamaan kiukun tunnettaan ja säätelemään sitä. Samalla pääset itse kasvattajana tutustumaan omaan kiukkuhistoriaasi sekä oppimaan keinoja käsitellä kiukun tunnetta rakentavilla tavoilla!

Aika
16.3.2021
Klo
12.00 - 15.00
Kesto
1 päivä
Paikka
Verkkokurssi, Teams.
Verkkokoulutus
Sisältö

Miten lapsen tunnesäätelyä voi tukea? Miten lapsi voi oppia tunnistamaan omaa vireystilaansa ja säätelemään sitä? Millainen tunne on kiukku? Mitä aivoissa tapahtuu kiukun hetkellä? Miten kiukku ilmenee kehossa? Miten kiukkua voi ilmaista ja purkaa rakentavilla tavoilla?

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta.

Tämä kolmetuntinen koulutus sisältää alustuksia ja toiminnallisia harjoitteita. Varaa koulutusta varten muistiinpanovälineet, paperia ja väriliidut.


Koulutuksen aikana  • teemme erilaisia toiminnallisia kehoon ja tunnesäätelyyn liittyviä harjoituksia

  • piirrämme ja väritämme kiukkua

  • työstämme tapoja kiukun rakentavaan kohtaamiseen, ilmaisemiseen ja purkamiseen

  • saat runsaasti erilaisia ideoita, miten eri tavoin voit käsitellä kiukkua ja tunnesäätelyä lasten kanssa.


Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille niille, joita kiinnostaa oppia keinoja lapsen tunnesäätelyn tukemiseen. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8-vuotiaiden kanssa työskenteleville.
Yhteistyössä

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintate-rapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja, esim. satuhierontaohjaajan koulutuksen, Älyä tunteet - ajattelun apukäsi-koulutuksen ja Zones of Regulation – itsesäätely-menetelmän koulutuksen. Heli ohjaa lasten tunnetaitoryhmiä ja hän on kehittänyt Villipedon naamarit -kiukkutyöpajan ja Helpotusta jännittämiseen -tunnetyöpajan, jossa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä harjoitelleet tunnetaitoja. Heli kouluttaa myös Mindfulness lapsille - kursseja vanhemmille ja ammattilaisille. Ennen yrittäjyyttä Heli on tehnyt töitä esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhan-opettajana ja neuvolan perhetyöntekijänä. Helin Kasvun Taika - yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Yhteyshenkilö
Suunnittelija Erja Tynkkynen, 0447730997, erja.tynkkynen@savonlinna.net
Lisätiedot
Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 7730 997  tai erja.tynkkynen@savonlinna.net. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston kanssa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hinta ja maksutiedot
90 €. Lasku läheteeän sähköpostitse tai verkkolaskuna.
Ilmoittautuminen avoinna
4.12.2020 - 6.3.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio