Etusivu > Courses > Kirjoita saavutettavia dokumentteja

Kirjoita saavutettavia dokumentteja

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Kirjoita saavutettavia dokumentteja
Kuvaus

Kirjoitatko muistioita, pöytäkirjoja, ohjeita tai tiedotteita, jotka julkaistaan verkkosivuilla tai asianhallintajärjestelmässä? Saavutettavuusdirektiivin vaatimus koskee kaikkien julkisten toimijoiden verkkosivuilla olevia materiaaleja. Materiaalien tulee olla havaittavia, hallittavia, ymmärrettäviä ja toimintavarmoja. Tiedätkö millainen dokumenttisi pitää olla, että se täyttää saavutettavuusdirektiivin vaatimukset? Osaatko tehdä dokumentin niin, että se on mahdollista havaita ja ymmärtää ilman, että lukee tekstin näytöltä?
Tule koulutukseen, niin opit keskeisimmät niksi saavutettavien dokumenttien laatimiseen.

Aika
20.3.2020
Klo
09.00 - 15.00
Paikka
Voit osallistua Savonlinnan kesäyliopistolla tai omalta tietokoneelta.
Savonlinnan kesäyliopisto, Puistokatu 5
Savonlinna
Sisältö
- tietoa saavutettavuuden säädöstaustasta ja merkityksestä eri käyttäjäryhmille - dokumenttien saavutettavuuden kriteerit sisällöntuottajan näkökulmasta - eri tiedostomuotojen saavutettavuuden perusteet - käytännön harjoituksia saavutettavan dokumentin laadinnasta.
Tavoite
Opi tärkeimmät pääkohdat saavutettavien dokumenttien laatimisesta: - mitä saavutettavuusdirektiivi käytännössä tarkoittaa, ja mitä tarkoittaa havaittava, hallitta, ymmärrettävä ja toimintavarma materiaali - millaista selkokielisyyttä dokumenteilta edellytetään - miten tekstidokumentti tulee laatia, jotta otsikot ja linkkitekstit toimivat saavutettavasti - miten eri tiedostomuotojen saavutettavuutta voi parantaa
Kohderyhmä
Valtion, kuntien, kuntayhtymien ja julkista rahoitusta saavien kolmannen sektorin toimijoiden henkilöstö, joka tuottaa tekstiä tai dokumentteja verkkosivuille tai julkisiin tietojärjestelmiin.
Yhteistyössä
Kouluttaja on Käytettävyys- ja saavutettavuusasiantuntija Elina Jokisuu, Avaava Digital Oy:stä
Yhteyshenkilö
Ulla Peräkorpi, Suunnittelija, 044 7730 999, ulla.perakorpi@savonlinnankesayliopisto.fi
Lisätiedot
Saavutettavuudirektiivin tavoite on, että kaikki voisivat käyttää digitaalisia palveluita tilanteesta riippumatta. Käytettävyys tarkoittaa, että verkkopalvelua pystyy kuka tahansa käyttämään ja ymmärtämään. Että sen käyttäminen onnistuu, vaikka ei näkisi tai kuulisi tai pystyisi käyttämään kahta kättä ja kymmentä sormea. Saavutettavuusdirektiivi koskee julkishallintoa, kuten kuntia, kouluja ja virastoja, sekä kaikkia toimijoita, saavat valtiolta tukea verkkopalveluihin.
Hinta ja maksutiedot
95€/osallistuja. Kesäyliopiston jäsenkuntien (Enonkoski ja Savonlinna) henkilöstöllä osallistujahinnasta vähennetään 10% jäsenkunta-alennus.
Kurssille mahtuu
40
Ilmoittautuminen avoinna
11.12.2019 - 12.3.2020
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio