Etusivu > Courses > Kirjallisuusterapia

Kirjallisuusterapia

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Kirjallisuusterapia
Kuvaus

Kirjallisuusterapeuttisessa työpajassa lähdemme tarkastelemaan nykyistä elämäntilannettamme, omia tarpeitamme, unelmiamme ja voimavarojamme helppojen ja hauskojen kirjoitusharjoitusten kautta. Kirjoittamisen virikkeenä käytämme kuvia, esineitä ja kaunokirjallisia tekstejä, jotka virittävät matkanteon maailmaan. Lähdemme yhdessä matkalle, mutta määränpää on vielä avoin! Samoin varusteet ja matkaseura. Minne oikein olemme menossa? Mikä on juuri sinulle oikea suunta?

Aika
29.7.2021 - 30.7.2021
Kesto
2 päivää
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto
Puistokatu 5
57100
Savonlinna
Sisältö
Kirjallisuusterapia perustuu ajatukseen, että kirjallisuus ja kirjoittaminen voivat avata suljettuja ovia sisällämme. Ne voivat näyttää tuoreita näkökulmia ja tarjota keinoja katsoa elämäänsä entistä luovemmin ja monipuolisemmin. Paperi kuuntele kirjoittajaa kärsivällisesti - ei tuomitse, ei ohjeista, väsy tai kyllästy. Paperin kanssa on turvallista hakea vaihtoehtoisia näkökulmia ja todellisuuksia. Kirjoittaminen on myös oiva etäännyttämisen väline. Paperille laittaminen auttaa erittelemään ja konkretisoimaan.
Kirjallisuusterapeuttinen työskentely onkin voimallinen väline oman itsensä äärelle asettumiseen. Tärkeä osa kirjallisuusterapeuttista kirjoittamista on tuntojen jakaminen ryhmän keskenhyväksyvässä ja myötätuntoisessa ilmapiirissä. Omia tekstejä saa lukea ääneen tai olla lukematta. Tekstejä ei arvioida esteettisestä näkökulmasta. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta. Tärkeintä on matkaajan avara ja avoin mieli. Myös eksymällä voi päästä perille!
HUOM! Työpajassa käytetään kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä, mutta kyseessä ei ole terapiaryhmä. Työpaja ei sovellu akuutissa kriisitilanteessa oleville.
Kohderyhmä
Kesän työpaja sopii kaikille kirjoittamisesta, lukemisesta ja itseensä matkaamisesta kiinnostuneille.
Yhteistyössä
Kouluttajina toimivat:
Sari Jovero FL, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjastoammattilainen
Annikka Koivuniemi FM, kirjallisuusterapiaohjaaja, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
Yhteyshenkilö
Hanna-Riikka Karjalainen, hanna-riikka.karjalainen@savonlinnankesayliopisto.fi
Hinta ja maksutiedot
Osallistumismaksu 80 €. Maksu laskutetaan ennen kurssin alkua Kirjoittajayhdistys Akseli tukee jäsentensä osallistumista koulutukseen, jäsenhinta on 40 €.
Kurssille mahtuu
12
Ilmoittautuminen avoinna
25.5.2021 - 8.7.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio