Etusivu > Courses > Hyvinvoiva koira

Hyvinvoiva koira

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Hyvinvoiva koira
Kuvaus

Koulutuspäivä koiran hyvinvoinnin tukemiseen lihashuollon ja ravitsemuksen keinoin. Kurssi koostuu teorialuennosta sekä käytännön harjoituksista. Kurssille voi tulla myös pelkästään kuunteluoppilaaksi.

Koulutukseen tarvitaan 8 harjoituskoiraa. Koiran täytyy kyetä rauhoittumaan paikalleen noin tunnin ajaksi, sietää muita koiria sekä vieraita ihmisiä. Mainitsethan ilmoittautumisessa, mikäli haluaisit osallistua koulutukseen oman koirasi kanssa.”

Aika
14.3.2020
Klo
10.00 - 16.00
Kesto
1 päivä
Paikka
Savonlinnan kesäyliopisto
Puistokatu 5 (3. krs)
57100
Savonlinna
Sisältö
Kurssilla opit perusasioita koiran rakenteesta, lihaksistosta ja ruokinnasta. Opit koiran kotihieronnan perusteet sekä milloin koiraa on turvallista hieroa ja milloin ei. Hieronnalla voidaan ehkäistä vammojen syntymistä, parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Kurssilla opit myös havainnoimaan tilanteita, jolloin on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.
Kohderyhmä
Kurssi on tarkoitettu kaikille koiranomistajille riippumatta siitä, onko koirasi lenkkikaveri vai harrastus- tai työkäytössä.
Yhteistyössä
Kouluttajina toimivat eläinfysioterapeutti Elina Nuutinen ja koirahieroja Sonja Mehtonen Eläinfysioterapeutti Elina Nuutinen Kouluttaja on eläinfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Hänellä on fysioterapeutti AMK -tutkinto ja hän on työskennellyt fysioterapeuttina julkisen terveydenhuollon puolella ja erikoistunut myöhemmin eläinfysioterapiaan ammattikorkeakoulupohjaisessa täydennyskoulutuksessa. Hän on erikoistunut pieneläimiin ja hevosiin. Hän on ollut eläinten kanssa tekemisissä suurimman osan elämästään ja erityisesti koirat ovat olleet päivittäinen osa hänen elämäänsä jo pitkään. 20 vuoden aikana hänellä on ollut kotona monia eri rotuisia koiria. Hän on fysioterapian lisäksi hyvin kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta. Koirahieroja Sonja Mehtonen: Sonja on harrastanut koiria yli 10 vuotta. Hänellä on ollut kotona myös useita eri koirarotuja. Hän on harrastanut koirien kanssa näyttelyitä, nomea, metsästystä ja pk-hakua. Viimeisimpänä he ovat alkaneet tutustua mejän saloihin. Kiinnostus koirahierojan ammattia kohtaan heräsi käytännön kautta, kun Sonjan omalla koiralla ilmeni lihaskireyksiä ja kävimme hierojalla ja sitä kautta näin hieronnan konkreettiset vaikutukset koiran voinnissa. Sonja on koulutukseltaan ensihoitaja AMK ja päätoimisesti työskentelee ensihoidossa. Hän on valmistunut koirahierojaksi syksyllä 2017 ELK Weteristä Helsingistä ja siitä asti tehnyt koirahierontaa päätyönsä ohella.
Yhteyshenkilö
Erja Tynkkynen, suunnittelija +358 44 7730 997, erja.tynkkynen@savonlinna.net
Lisätiedot
Kurssille voidaan ottaa 16 osallistujaa ja 8 harjoituskoiraa. Kuunteluoppilaiksi 8 osallistujaa.
Hinta ja maksutiedot
80 €/osallistuja, sis. teorian ja käytännön harjoittelun. 40 €/osalllistuja, sis. teorian ja harjoitusosiossa kuunteluoppilaana osallistumisen. Lasku lähetetään sähköpostilla. Jos sähköpostiosoitettta ei ole, lasku lähetetään postitse.
Kurssille mahtuu
24
Ilmoittautuminen avoinna
20.1.2020 - 1.3.2020
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio