Etusivu > Courses > Historia luentosarja; Stalinin suomalaisuhrit

Historia luentosarja; Stalinin suomalaisuhrit

Nimi
Historia luentosarja; Stalinin suomalaisuhrit
Kuvaus

Savonlinnan kesäyliopiston, Museoviraston Olavinlinnan-yksikön, Savonlinnan maakuntamuseon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n muodostama työryhmä järjestää Savonlinnassa lukuvuoden 2020–2021 aikana korkeatasoisen luentosarjan suomalaisten väestöliikkeiden historiasta 1600-luvulta 1900-luvulle. Niiden taustalla olivat suuret poliittiset ja yhteiskunnalliset muutokset sekä ennen muuta sodat, joiden pyörteisiin tavalliset ihmiset joutuivat omasta tahdostaan riippumatta.

Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Aika
2.2.2021
Klo
18.00 - 20.00
Kesto
2h
Paikka
Savonlinna, Kulttuurikellari
57100
Savonlinna
Sisältö
Kevätkauden luentosarjan avaa tiistaina 2.2.2021 klo 18:00 FT Aleksi Mainio (Helsingin yliopisto) Stalinin puhdistuksissa 1930-luvulla surmatuista suomalaisista. Aihe on ollut laajasti esillä mediassa, ja tätä apurahahakemusta laadittaessa odotetaan valtioneuvoston päätöstä tutkimushankkeen käynnistämisestä.
Yhteyshenkilö
Hanna-Riikka Karjalainen 044 7730996
Lisätiedot

Mahdolliset muutokset luennon toteutustavassa ja ilmoittautumisohjeet päivitetään 22.1. jälkeen.


Luennoilla huolehdimme, että luentotilassa on mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiin, ja että käsihygieniasta huolehtiminen onnistuu joko vesipisteellä tai käsidesiä käyttämällä. Luennoille ei saa osallistua sairaana tai korona-virustartunnalle tyypillisten oireiden ilmaantuessa.
Hinta ja maksutiedot
5 € maksetaan paikan päällä käteisellä.

Tulostettava versio