Etusivu > Courses > Historia luentosarja; Metsäsuomalaiset Ruotsissa, Norjassa ja Pohjois-Amerikassa

Historia luentosarja; Metsäsuomalaiset Ruotsissa, Norjassa ja Pohjois-Amerikassa

Nimi
Historia luentosarja; Metsäsuomalaiset Ruotsissa, Norjassa ja Pohjois-Amerikassa
Kuvaus

Savonlinnan kesäyliopiston, Museoviraston Olavinlinnan-yksikön, Savonlinnan maakuntamuseon ja Pyhän Olavin Kilta ry:n muodostama työryhmä järjestää Savonlinnassa lukuvuoden 2020–2021 aikana korkeatasoisen luentosarjan suomalaisten väestöliikkeiden historiasta 1600-luvulta 1900-luvulle. Niiden taustalla olivat suuret poliittiset ja yhteiskunnalliset muutokset sekä ennen muuta sodat, joiden pyörteisiin tavalliset ihmiset joutuivat omasta tahdostaan riippumatta.

Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Aika
6.10.2020
Klo
18.00 - 20.00
Kesto
2h
Paikka
Savonlinnan Musiikkiopisto, Melartin sali.
Sotilaspojankatu 1.
57100
Savonlinna
Sisältö
Luentosarjan toisessa esitelmässä tiistaina 6.10.2020 klo 18:00 väitöskirjatutkija FM Reetta Karhunkorva (Uef) tarkastelee Metsäsuomalaisten vaiheita Ruotsissa, Norjassa ja Pohjois-Amerikassa. Karhunkorva pohtii muuttoliikkeen motiiveja ja kysyy, miksi savolaissiirtolaiset päätyivät lopulta uudisasukkaiksi Pohjois-Amerikan Delawareen asti.
Yhteyshenkilö
Hanna-Riikka Karjalainen 044 7730996
Lisätiedot
Luennoilla huolehdimme, että luentotilassa on mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiin, ja että käsihygieniasta huolehtiminen onnistuu joko vesipisteellä tai käsidesiä käyttämällä.
Luennoille ei saa osallistua sairaana tai korona-virustartunnalle tyypillisten oireiden ilmaantuessa.
Hinta ja maksutiedot
5 € maksetaan paikan päällä käteisellä.

Tulostettava versio