Etusivu > Courses > Arkistojen aarteet – VERKKOKURSSI

Arkistojen aarteet - VERKKOKURSSI

Ilmoittaudu koulutukseen »
Nimi
Arkistojen aarteet - VERKKOKURSSI
Kuvaus

Oletko kiinnostunut historiasta ja haluaisit löytää arkistoista tietoja sukusi menneisyydestä? Täl­lä verk­ko­kurs­sil­la pe­reh­dym­me eri ar­kis­to­jen tie­to­kan­toi­hin, joi­ta voi käyt­tää kir­kon­kir­ja-ai­neis­ton li­säk­si oman su­vun ta­ri­nan elä­vöit­tä­jä­nä.
Jos ilmoittaudut tähän koulutukseen 23.8.2021 mennessä niin saat automaattisesti veloituksetta bonuswebinaarin (erikseen ei tarvitse ilmoittautua): Suomalaiset venäjällä 1917-1964, 2.12.2021.

Aika
16.11.2021 - 30.11.2021
Kesto
3 iltaa
Paikka
Verkkokurssi
Verkkokoulutus
Sisältö
Webinaarit tiistaisin 16.11., 23.11. ja 30.11.2021 klo 17.30-19.00.
Ovatko esivanhempasi olleet käräjillä? Mistä voi löytää digitoituja tuomiokirjoja ja – tietokantoja vai pitääkö niitä mennä tutkimaan arkistoon paikan päälle? Perukirjoja on myös paljon digitoitu. Kurssilla saat esimerkkejä mistä niitä voi etsiä, kuinka niitä tulkitaan ja mistä voi tilata perukirjakopion, jos sitä ei ole digitoitu. Vanhemmissa perukirjoissa on usein hienoja puumerkkejäkin jos allekirjoittanut ei ole vielä osannut muuten kirjoittaa. Historiallinen sanomalehtikirjasto tarjoaa paljon mielenkiintoista materiaalia sukututkijalle. Jos vaikka suvun jäsen on ollut kauppiaana, ilmoittanut lehdissä tarjouksistaan ja aiemmin myös kaupungissa vierailleiden sukulaisten nimet saattavat löytyä lehdestä, pakkohuutokaupoista puhumattakaan. Onko joku esivanhempasi lahjoittanut rahaa Suomen Kulttuurirahaston perustamiseen tai onko hän allekirjoittanut Suuren adressin vuonna 1899? Niitäkin tietoja löytyy internetistä. Lisäksi käymme läpi matrikkeleita, joista voi löytää mielenkiintoisia tietoja suvun jäsenistä. Yksityisillä keskusarkistoilla on tietokantoja, joita voi myös hyödyntää sukututkimuksessa.
Tavoite
Webinaareissa perehdymme muun kuin kirkonkirja-aineistojen käyttöön sukututkimuksessa, ja opiskelijat saavat käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset kurssin ajaksi. Lisäksi kurssilaiset saavat sukututkimuksen muutkin tärkeimmät internetosoitteet valmiina linkkeinä.
Yhteistyössä
Ritva Sampio, sukututkimusopettaja, Suomen Sukututkimustoimisto Oy
Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa.
Yhteyshenkilö
Koulutusasiantuntija Ulla Peräkorpi, ulla.perakorpi@savonlinnankesayliopisto.fi, +358 44 7730 999
Lisätiedot
Voit osallistua koulutukseen tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua.
Koulutuksen aikana on kommentointimahdollisuus chatissa, ja koulutuksen jälkeen saat tallenteet käyttöösi.
Henkilökunta auttaa sinua koulutuksen aikana teknisissä asioissa.
Hinta ja maksutiedot
55€/osallistuja
Ilmoittautuminen avoinna
25.7.2019 - 8.11.2021
Ilmoittaudu koulutukseen »
Tulostettava versio