Digiosaaminen on uusi kansalaistaito!

YLEn verkkouutisissa kerrottiin tällä viikolla, että jopa lähes miljoonalla suomalaisella on heikot digitaidot. Monet työikäiset kokevat, että heidän digitaitonsa kaipaavat päivitystä. Vaikka digilaitteita käyttäisi työssään säännöllisesti ja osaisi perusasiat, voi silti kokea taitonsa puutteellisiksi.

Lisää varmuutta saa koulutuksista, jossa pääsee näkemään, miten digimaailma toimii. Samalla opetellaan näppäriä niksejä, joilla käyttää laitteita sujuvammin.

Samassa uutisessa kerrottiinkin ”Digiosaaminen on uusi kansalaistaito! – DiKATA” –hankkeesta, jossa järjestetään matalan kynnyksen verkkokoulutuksia. Koulutukset ovat kaikille avoimia, ilmaisia ja helposti saatavilla. Koulutusten aiheisiin ja aikoihin voit tutustua sivuillamme.

Osallistumiseen tarvitsee oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä verkkoyhteyden ja hiukan aikaa, mutta paikan voit itse valita – vaikka kotisohvan. Koulutukset lähtevät liikkeelle perusasioista, kuten Gmail-tilin luomisesta ja Officen tehokäytöstä, mutta tarjolla on koulutusta myös bloggaamiseen, medialukutaitoon ja tietotulvan jäsentämiseen.

Koulutuksiin pitää ilmoittautua, voit tehdä sen täällä.

DiKATA-hanketta rahoittaa Opetushallitus ja koordinoi Snellman-kesäyliopisto. Valtakunnallisessa hankkeessa on mukana 18 kesäyliopistoa.