Etusivu > Avoin yliopisto > Opiskelijalle > Kurssimaksut ja peruutusehdot

Kurssimaksut ja peruutusehdot

Kurssimaksut

Avoimen yliopiston kurssimaksu koostuu sekä kesäyliopiston kurssimaksusta että yliopiston palvelumaksusta. Opintokokonaisuuksien kurssimaksu voidaan laskuttaa kahdessa erässä aloitus- ja toisella lukukaudella.Yksittäisen opintojakson kurssimaksu laskutetaan yhdessä erässä. Yliopiston palvelumaksun opiskelija maksaa monesti jo suoraan yliopistolle ns. Ilpa-rekisteröitymisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaisesti. Maksukäytäntö vaihtelee emoyliopistoittain, tarkemmat tiedot löytyvät koulutuskuvauksista.

Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007).

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova ja peruminen on aina tehtävä kirjallisesti esimerkiksi sähköpostilla. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta ennen varsinaisen ilmoittautumisajan päättymistä. Varsinaisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdystä peruutuksesta tai pois jäämisestä veloitamme koko kurssimaksun. Ilmoittautuneen tilalle on mahdollista vaihtaa kuluitta toinen henkilö estyneen tilalle.

Peruutusehdoissa voi olla koulutuskohtaisia eroja, jotka mainitaan koulutuskuvauksessa.

Avoimen yliopiston kursseissa on voimassa emoyliopistojen peruutusehdot. Tiedot löytyvät kurssien kohdalta.

Huom! Kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole sama asia kuin ilmoittautumisen peruminen. Kurssimaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007).