Etusivu > Avoin yliopisto

Avoin yliopisto

Avoimen yliopisto-opetuksen periaatteena on tarjota kaikille aikuisille koulutustaustasta riippumatta mahdollisuus yliopisto-opintoihin. Avoimessa yliopistossa opiskelemalla voi tutustua yliopisto-opintoihin, kehittää ammatillista osaamista tai hakeutua yliopistoon avoimen väylän tai muiden erillishakujen kautta. Opiskella voi myös yleissivistyksen vuoksi!

Savonlinnan kesäyliopiston järjestää eri yliopistojen tutkintovaatimusten mukaista opetusta. Koulutustarjontaa suunnitellaan seudun asukkaiden, kuntien ja yritysten tarpeiden mukaisesti. Yliopistojen kehittämiä avoimen yliopiston väylämahdollisuuksia pyritään hyödyntämään ja tarjoamaan opiskelijoille opintopolkuja, joita myöten voi edetä yliopistojen perusopiskelijaksi. Erilaisten opiskelijoiden käytännön tarpeet pyritään ottamaan huomioon järjestämällä sekä lähiopetusta että monimuoto- ja verkkokursseja.

Oletko vasta valmistunut ylioppilas vailla korkeakoulupaikkaa? Haluatko täydentää omaa osaamistasi tai opiskella muuten vain uutta? Avoimen yliopiston opinnot ovat juuri sinua varten! Meillä voit opiskella työn ohessa, mukavassa ilmapiirissä – autamme sinut alkuun ja ohjaamme opintojasi myös matkan varrella.

Kesäyliopisto tarjoaa tukea avoimen yliopiston opiskeluun. Kesäyliopisto järjestää

  • mahdollisuuden osallistua etäluentoihin kesäyliopiston tiloista käsin, yhdessä muiden paikallisten opiskelijoiden kanssa
  • paikallisia opintopiirejä
  • tentit kesäyliopistolla, jolloin vältyt matkustamiselta yliopistopaikkakunnalle.

Nyt haussa olevien kurssien ja kokonaisuuksien lisäksi tarjontaan on tulossa seuraavat Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukaiset kurssit:

Kasvatustieteellisen alan perusopintokokonaisuus (varhaiskasvatus) 25 op
Kasvatustieteellisen alan perusopintokokonaisuus (painotuksena kasvatus- ja aikuiskasvatustiede) 25 op

Seuraa tiedotustamme, ja ilmoittaudu, kun mielenkiintoisen kurssin ilmoittautuminen on auki.

TUTUSTU AVOIMEN YLIOPISTON TARJONTAAMME TÄSTÄ.