Savonlinnan musiikkileiri kokosi jälleen musiikin ystäviä yhteen

Savonlinnan kansainvälinen musiikkileiri on jo käsite musiikinystävien keskuudessa. Kesäisin Ritalanmäen kulttuuriympäristössä Savonlinnan kristillisellä opistolla musisoi joukko lapsia, nuoria ja aikuisia. Monet tulevat leirille vuodesta toiseen.

Leirillä ihmisiä yhdistää rakkaus musiikkiin. Leiriläisten mukaan Ritalamäellä vietetyt yhdeksän päivää ovat tosi intensiivisiä. Leirillä oppii todella paljon, kun saa keskittyä täysillä vain musiikkiin ja saa samalla hyvän opetuksen. Myös ilmapiiri saa kiitosta: ”Yleensä orkestereissa ollaan tosi kilpailuhenkisiä ja helposti jää toisten varjoon. Ikävä keskinäinen vertailu puuttuu täällä kokonaan, toisia pikemminkin kannustetaan.”

Eikä pidä unohtaa yhteisten illanviettojen merkitystä: letun- ja makkaranpaisto, saunomisinen ja uiminen rentouttavat päivän päätteeksi. ”Täällä on mahtavaa porukkaa, jopa kokonaisia perheitä. Meillä on tiivis 6 – 7 hengen kaveriporukka” kertoi helsinkiläinen Andrea Puscasu, joka oli leirillä jo kolmatta kertaa.

Osallistujien haastattelut ja kuva: Eeva Mikkonen

Savonlinnasta luokanopettajaksi valmistunut Olli Sarvilinna oli leirillä kolmatta kertaa. Hän opiskelee laulua aktiivisesti ympäri vuoden.